Zomerse wijntip zomerse wijnen

Zomerse wijntips voor net dat beetje extra

We waren er wel aan toe na al die hagel -en op sommige plekken zelfs sneeuw- van de vorige maand, maar eindelijk is ie er dan hoor: de zon!!! Ik heb de zonnebrandcrème alweer ingeslagen, de loungeset staat klaar in de tuin en de wijn staat koud. Meer heb je niet nodig zou je denken en dat is ook zo, maar leuker maken kunnen we het wel. Wat dacht je van deze zomerse wijntips?!

Zomerse wijntip 1: Kleurige opfrissers

IJs in je wijn vind ik persoonlijk nogal pijnlijk om aan te zien, maar iedereen moet het ook lekker zelf weten. Is je wijn toch nog wat te warm dan kun je ook kiezen voor kleurige “ijs”klontjes. Vries van te voren druiven, frambozen of wat je ook maar wil in en laat er een paar van in je wijnglas drijven. Framboosjes werken sowieso goed in een gezellig glas bubbels, bevroren of niet. Staat ook nog eens feestelijk.

prosecco met frambozen
bron: goodfood.uktv.co.uk

Zomerse wijntip 2: Lichte wijn

Het is licht, niet alleen in kleur, maar ook in alcohol percentage, het lest je dorst en is lekker fris: vinho verde! Het is een Portugese wijnsoort die in verschillende varianten op de markt is. Je hebt flessen waar het alcoholpercentage rond de tien procent ligt, maar je hebt er ook genoeg van zo’n acht procent. En dat is vooral lekker wanneer je in de volle zon aan je wijn lurkt. Lees hier mijn blog over vinho verdes!

Vinho Verde

Zomerse wijntip 3: Scroppino time!

De perfecte combinatie van lekker fris sorbetijs en prosecco. Het Italiaanse frisse lekkernijtje is heel makkelijk zelf te maken!

Scroppino
bron: whatscookingamerica.net

Voor een overheerlijke scroppino (1 glas) heb je nodig:
– citroen sorbetijs (3 scheppen)
– prosecco (30 ml)
– wodka (15 ml)
– blender
En het recept? Super simpel, meng gewoon alle ingrediënten met de blender en schenk je scroppino in een (prosecco)glas. Rietje erbij en je bent klaar!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb jij ook nog een zomerse wijntip? Mail mij danWijndummy

Deel dit :