cocktails wijn 2

Zonnige cocktails voor de (Paas)brunch

Cocktail liefhebbers opgelet, deze week drie super snelle simpele cocktails waar je vrij weinig aan kunt verpesten. Heerlijk voor in de zon, bij de barbecue (want het moet toch weer een keer lekker weer worden), maar ook zeker voor bij de (Paas)brunch! Hieronder vind je in het kort drie cocktailrecepten en natuurlijk heb ik daar ook een vlog bij opgenomen zodat je die ook gewoon kunt bekijken. Die vind je onderaan deze lap tekst en op het Wijndummy YouTube kanaal natuurlijk! (hint hint: abonneer je)

cocktails wijn 4

Scroppino

Ik ben enorm fan van de Italiaanse Scroppino! Perfect als toetje of als ‘gerechtje’ tussendoor bij het diner. Je heb niet veel nodig: citroen sorbetijs, prosecco en wodka. Ik zorg er ook nog altijd voor dat ik Limoncello in huis heb zodat je die erbij kunt serveren in een shotglaasje. Kunnen mensen zelf kiezen of ze het erbij gooien of gewoon zo opdrinken.

Met een bak ijs van een halve liter, zorg wel dat je sorbetijs haalt en geen gewoon roomijs, heb je iets minder dan een derde van de fles prosecco nodig en een flinke scheut wodka. Deze drie ingrediënten mix je in een blender of keukenmachine en schenkt dat in een wijnglas.

Je kunt zelf experimenteren met de hoeveelheden prosecco en wodka. Kijk even wat je zelf lekker vindt. De Limoncello is nog altijd optioneel!

Mimosa

cocktails wijn 3Mimosa ziet er alleen al heel gezelligheid. Het lijkt gewoon op sinaasappelsap in een wijnglas, maar dan wel eentje voor 18+. In deze cocktail gaan ook bubbels, je kunt kiezen voor cava, champagne of prosecco, sinaasappelsap en Cointreau.

Schenk het wijnglas tot iets minder dan de helft vol met sinaasappelsap, giet daar een even groot deel bubbels bij en een scheutje Cointreau. Even doorroeren met een rietje en je hebt een heerlijke zonnige Mimosa cocktail.

Hugo, maar dan lekkerder

In de supermarkt zijn de flessen Hugo niet aan te slepen als het lekker weer is, maar cocktails wijn 1persoonlijk vind ik die mix veel te zoet. Ik heb dan ook maar een eigen variant in elkaar geflanst die ik volledig op gevoel doe. Net als bij de Scroppino en de Mimosa, vind ik dat iedereen lekker zelf de verhoudingen moet kunnen bepalen. De één houdt nu eenmaal van wat zoeter dan de ander.

Pak een wijnglas en doe het volgende: Vul het glas met een paar ijsblokjes en schenk daar wat vlierbloesemsiroop overheen. Des te meer siroop, des te zoeter de cocktail. Daarna giet je het glas tot twee derde met prosecco en schenkt daar weer een scheut wodka bij. Om het af te maken vul je het glas verder met wat partjes limoen en takjes munt. Even doorroeren met een rietje en je kunt met je benen omhoog in de zon genieten.

Wijndummy YouTube

Bekijk hier hoe ik deze drie cocktails maakte. En check onze nieuwe keuken! Zo blij!!!!!!

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

 

Deel dit :