poster Wine Masters Italy

Wine Masters seizoen 2: om dorst van te krijgen

Na het succes van het eerste deel van Wine Masters (zie ook mijn oude blog), hebben de makers weer een nieuw succes te pakken. Waar we in het eerste seizoen nog werden meegenomen in de wereld van Franse wijnen, is het nu de beurt aan Italië. Een nieuw seizoen met grootse wijnhuizen. Nieuwe Masters of Wine aan het woord en nieuwe, prachtige plaatjes waaraan je je als wijnliefhebber kunt vergapen. En om dorst van te krijgen!

Wine masters thumpnail season2

Wine Masters

Voor wie is de documentaireserie Wine Masters bedoeld? Eigenlijk voor iedere wijnliefhebber. In afleveringen van zo’n drie kwartier word je als kijker meegenomen in de wereld van de, in dit geval, Italiaanse wijnen. De tweede serie telt vijf afleveringen en elke keer “bezoek” je een ander wijnhuis. De serie staat bol van prachtige plaatjes van druiven, wijnkelders, wijngaarden en indrukwekkende vergezichten. En natuurlijk drone shots waar je als wijnnerd vingerlikkend naar zit te kijken.

Wijnkennis

Enige achtergrondkennis van wijn is handig wanneer er gesproken wordt over terroir, druivenrassen en andere wijnzaken. Maar het is zeker niet nodig. Er komen verschillende mensen aan het woord die van alles kunnen duiden. Van de magie achter de druif en het terroir, tot anekdotes over de wijnmakers of de geschiedenis van een wijnhuis. Natuurlijk komen de wijnmakers van de beroemde huizen zelf aan het woord en neemt wijnschrijver Burton Anderson geen blad voor de mond. Deze laatste wijngek is van oorsprong Amerikaans, maar woont in Italië waar hij schrijft over wijn, eten en reizen. Maar zijn er ook twee Masters of Wine aan het woord: Richard Hemming en Sarah Heller.

Red: Master of Wine (MW) is een zeer prestigieuze internationale wijntitel die veel mensen graag willen hebben, maar het maar een paar lukt deze ook echt te krijgen na jarenlange studie. In Nederland zijn er bijvoorbeeld maar drie mannen die deze titel mogen voeren: Frank Smulders, Cees van Casteren en Job de Swart.

Gaja wine masters

De wijnen van seizoen twee

Maar wie zijn dan die Italiaanse grootheden, die toppers binnen de wijnwereld en namen die je maar wat graag in je wijnkast hebt staan? In de eerste aflevering val je gelijk met je neus in de boter, of in de druiven.

Alles draait om Nebbiolo, DE druif achter de beroemde en bejubelde wijnen van Barolo en Barbaresco in Piedmont. Je hoort er alles over vanuit de ogen van wijnhuis Gaja.

Het seizoen gaat verder met Campania waar ook wel de “Barolo van het zuiden” vandaan komt: Taurasi van de druif Aglianico.

In Toscane draait het natuurlijk om Sangiovese voor de Chianti Classico wijnen, Super Tuscans en het wereldberoemde huis Antinori.

In Veneto gaat het om Amarone della Valpolicella waar de ‘Appassimento’ techniek tot kunst is verheven om de druiven te drogen en de super geconcentreerde wijnen te maken. Een heerlijk kijkje in de keuken bij Boscaini.

Natuurlijk kan Sicilië niet overgeslagen worden wanneer het gaat om de wijnen van Italië. Hier is het de druif Nero d’Avola waar overheerlijke wijnen van gemaakt worden en vinden we de Regaleali Estate van de familie Tasca d’Almerita.

Masi wine masters

De toekomst

Wine Masters stopt niet hier. Het derde seizoen, waarin Spaanse wijnen onder de loep worden genomen, is volop in productie en ook over seizoen vier wordt al hard nagedacht. En voor wie meer wil weten over wijn kan aan het eind van het jaar ook ‘Wine Masters Class’ bekijken. Het plan is om tientallen afleveringen te maken waarin verschillende wijnen en het maken van wijn worden behandeld. De series van Wine Masters bekijk je nu nog op Vimeo on Demand, iTunes, Amazon en Google Play, maar dat aanbod zal uitgebreid worden.

Mastroberardino wine masters

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :