zomerse wijnen Wijndummy

Wijnen van de sterren

Wanneer je als celebrity genoeg geld hebt, moet je daar ook iets mee doen natuurlijk. De één koopt een leuk huis, een boot, een geheel nieuw wagenpark of gewoon al het genoemde. Anderen doen pas echt iets goeds met hun geld en kopen een wijngaard, wijnhuis, of maken zelfs hun eigen wijn. Kijk, daar heb je pas wat aan.

Graham Norton

Een wijnglas is niet weg te denken uit de hand van de Britse presentator van de oh zo leuke Graham Norton Show. Dat meneer Norton een wijnliefhebber is, is wel duidelijk, maar wist je dat hij ook zijn eigen wijn heeft? Hij verdiepte zich in het wijnmaken, stampte in Nieuw-Zeeland een vat met Sauvignon Blanc druiven fijn en creëerde een eigen blend die door wijncritici lovend is ontvangen.

sterren wijn Graham Norton
Invivo Wines

Francis Ford Coppola

De wereldberoemde regisseur van films als The Godfather, Apocalypse Now en Brams Stoker’s Dracula, weet ook prima wat hij met wijn aan moet. In het Amerikaanse Californië heeft de regisseur een gigantisch grote winery opgezet waar top wijnen vandaan komen. Zijn imperium is zo ongelofelijk groot dat er een heel resort omheen is gebouwd waar je als toerist van de complete Coppola experience kan genieten.

sterren wijn Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola Winery / Natasha McGuire

Cliff Richard

Hij zingt niet alleen een leuk mopje, hij heeft ook nog eens een wijngaard in Portugal. In Guia, in de prachtige Algarve is Adega do Cantor zijn trotse bezit. Sir Cliff is een fervent liefhebber van Portugal en komt er al zo’n veertig jaar. En wie denkt dat hij niet af en toe zelf de handen uit de mouwen steekt wanneer hij op bezoek gaat, heeft het mis. Mocht je Adega do Cantor ooit bezoeken, dan kun je dus zo maar Cliff Richard zien schoffelen tussen de wijnranken.

sterren wijn Cliff Richard
Adega do Cantor/Birchphotography.com

Gérard Depardieu

Gerard depardieu
Vins Gérard Depardieu

Voor sommigen een held en voor anderen het schoolvoorbeeld van een enfant terrible: Gérard Depardieu. Hij heeft, en met name zijn hoofd, een wijnlijn van het Franse Château de Tigne. Weer eens wat anders dan een mooi Frans Château of een leuk beestje op het etiket. Gérard is te verkrijgen in zowel wit, rood als rosé.

gerard depardieu1
Chateau de Tigne

 

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :