Iniesta op beurs

De wijnen van topvoetballer Andrés Iniesta

Andrés Iniesta is op het voetbalveld zowel geliefd als gevreesd. Zijn kunnen heeft hij meerdere malen bewezen, niet alleen bij zijn club Barcelona, maar helaas ook tegen ons Oranje in de WK-finale van 2010. Maar goed, laten we dat laatste maar snel vergeten en kijken wat deze topvoetballer nog meer kan. Andrés weet namelijk ook wel wat een lekker wijntje is, de man heeft zelfs een eigen wijngaard met alles erop en eraan: Bodega Iniesta.

BODEGA INIESTA spanje
Bodega Iniesta

Bodega Iniesta

Wijn is er met de paplepel ingegoten bij de familie Iniesta. Papa José Iniesta werkte al zo’n twintig jaar in de wijnbouw toen hij in de jaren negentig zijn eigen bodega begon. Toch miste er iets, en dat was een eigen wijnkelder om een lang gekoesterde droom eindelijk te verwezenlijken: een wijnimperium. In 2010 was het zo ver en werd de kelder in gebruik genomen. Niet veel Andres Iniesta proeft wijnlater kon Bodega Iniesta eigen wijnen produceren. Met vader José en Andrés aan het roer van het familiebedrijf, draagt Bodega Iniesta zeker een steentje bij aan de wijnwereld. Een team van oenologen (wijnbouwtechnici) en enthousiaste familieleden houden de kwaliteit van de wijnen hoog. Natuurlijk is Andrés zelf niet elke dag op de wijngaard te vinden, de man moet af en toe ook een balletje trappen. Toch is hij nauw verbonden met het hechte familiebedrijf.

De wijntjes van Andrés

Ik was deze week op de Horeca & Food Inspiratie in Venray waar ook Bodega Iniesta vertegenwoordigd werd. Helaas was Andrés zelf niet aanwezig, maar de wijntjes en de vriendelijke en enthousiaste export manager Carlos, maakten alles goed. Carlos had verschillende wijnen meegenomen van de lijn Corazón Loco om te proeven. Met pijn in mijn hart gooide ik keer op keer een restje weg, want met al die verschillende wijnen ging ik anders tollend op mijn benen naar huis. Ik ben eerlijk wanneer ik zeg dat de verleiding groot was om gewoon te roepen dat Carlos wel mocht blijven bijschenken en vervolgens stomdronken van die beurs weg te gaan. Wat ben ik ook verstandig geworden ineens, bah.

Bodega Iniesta op de beurs

Ik denk dat er voor ieder wat wils is als je kijkt naar de wijnen van de lijn Corazón Loco. Je hebt lichte rode wijnen met weinig tannine -de Iniesta Corazón Loco Tinto– die heerlijk is voor elk moment, en de meer krachtige wijnen die langer blijven hangen.

De favorieten

corazon loco seleccionCorazón Loco Selección (30 % Syrah, 20 % Petit Verdot, 40 % Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon)
Een rode wijn waar je de zon in proeft. Als je deze even koud zet en laat afkoelen tot een graad of 12, is de wijn heerlijk op je balkon of in de tuin wanneer de zon schijnt. Erg lekkere wijn met veel smaak.

 

Corazón Loco White (60% Sauvignon Blanc, 40%Verdejo)corazon loco white wine
Fris, delicaat, perfect bij lichte gerechten. Leuke fles: je kijkt recht door het transparante hartje en ziet een tekst in de fles die zo veel betekent als: passie komt van binnen. Van deze wijn zou ik zo een doosje in de wijnkast zetten. Lekker voor bij de borrel, buiten in de zon en bij een lekkere frisse salade.

corazon loco rose wine

 

Corazón Loco Rosé (100% Bobal)
Echt een top rosé. Ik ben zelf niet zo’n ongelofelijke rosé fan, maar deze was echt geweldig. Het opmerkelijke is dat de rosé wel wat zoetig ruikt, maar toch echt droog is. Een heerlijke rosé voor in de zomer in de tuin, boekje erbij…. heerlijk!

De wijnen van Bodega Iniesta vinden wereldwijd gretig aftrek en ook in Nederland worden ze verkocht. Sommige restaurants schenken de wijnen van de topvoetballer, maar ook als particulier kun je (online) een aantal wijnen kopen. De enige Nederlandse importeur van de wijnen van Bodega Iniesta is Heisterkamp Wijnkopers, bij hen kun deze leuke wijntjes bestellen.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :