hoofdfoto rank

Wijnen van Rank, de passie spat er vanaf

Terwijl ik lekker in het zonnetje loop, word ik aan de linkerkant begroet door lammetjes die vrolijk door de wei huppelen en aan de rechterkant door een gezellig stel eenden. Ik ben op weg naar Boerderij Lindenhoff in Baambrugge, waar ik mij laat verbazen door de (h)eerlijke wijnen die hun wijntak ‘Rank’ te bieden heeft.

Doen!

Ik kan je zeggen, je moet er gewoon echt een keer heen. Het is een ervaring op zich. Naast de prachtige locatie, net buiten Baambrugge en middenin de natuur, is er ook Lindenhoff Marché waar je pure en eerlijke producten kunt kopen. Groente, fruit, vlees, kruiden, olijfolie, sauzen, wijn, noem maar op.

compilatie lindenhoff rank

Lindenhoff

Lindenhoff is een familiebedrijf met een passie. Terwijl de pater familias nog steeds op het erf woont, bestieren zijn vier zoons de verschillende takken van het bedrijf. Zo is er een afdeling voor de horeca, heeft één van de zoons de Lindenhoff Marché onder zijn hoede, is een ander de boer die zich om de dieren bekommert en is een vierde zoon verantwoordelijk voor de wijntak met de toepasselijke naam ‘Rank’. De wijnen die ze selecteren komen van kleine wijnboeren uit verschillende landen. Wat ze naast een geweldige smaak gemeen hebben, is dat de wijnen allemaal natuurlijk, biologisch en/of bio-dynamisch gemaakt worden. Eerlijke wijnen dus.

Rank wijnproeverij

Zo eens per maand geeft Rank een wijnproeverij waar iedereen zich voor in kan schrijven, maar let wel: vol is vol. Het gebeurt allemaal op hetzelfde terrein als waar ook de Marché collage wijnproeverij rankstaat, waardoor je kunt gaan voor de volle Lindenhoff experience. De wijnproeverij wordt in een geweldige ruimte gegeven. Je zit gelijk in de sfeer van een wijnkelder terwijl je eigenlijk onderin de oude giertank zit. De proeverij is voor iedereen, als je maar wettelijk gezien mag drinken, ongeacht welke kennis over wijn je in huis hebt. Vragen staat vrij en er wordt van alles uitgelegd. Niet alleen over de wijnen zelf, maar ook over de geschiedenis van wijn of hoe je nu bijvoorbeeld een wijnetiket kunt lezen. De sfeer is gezellig, gemoedelijk en informatief. Het motto van Rank: doe alsof je thuis bent, relax, neem een lekker kaasje of broodje tussendoor en geniet van de wijn. En oh, de wijnen…… Stuk voor stuk pareltjes, voor ieder wat wils en bijzonder.

tafel rank

Wel zo handig

Je kunt prima met de auto naar de wijnproeverij en naar de Marché. Handig wanneer je de auto vol wil laden. Nadeel is dan wel dat je niet zo gezellig mee kunt doen met de proeverij. Gelukkig stopt er ook een bus voor de deur die vanuit Amsterdam en Utrecht rijdt. Tip is dan wel om een trolley mee te nemen zodat je ook wat wijnen in kunt slaan 🙂
Ben je benieuwd naar de wijnen, maar kun je niet naar een proeverij? Dan staan er in de Marché ook een paar flessen open die je best mag proeven.
Rank biedt ook wijnproeverijen op aanvraag. Die gaan dan wel vanaf tien personen en dan betaal je vijftien euro per persoon.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nlWijndummy

Deel dit :