Culinaire wandeling bij Villa Velperweg

Wijndummy Trip-Tip: culinair genieten MET wijn uiteraard

Ik moet even wat kwijt over een concept waar ik laaiend enthousiast over ben: de Culinaire Wandeling van WijnSpijs. Even kort samengevat: in vijf uur tijd sla je zes tot acht wijn achterover en krijg je er nog wat lekkers bij te eten ook.
Op een zondagmiddag loop je een route langs een aantal restaurants waar je elke keer een -hopelijk- spannend, culinair gerecht krijgt voorgeschoteld met een bijpassende wijn. Je kunt met een groep kaarten kopen, alleen of met je vriend/vriendin en in je eigen tempo de route volgen. Meestal zijn het wel zo’n zes tot acht restaurants, dus tussendoor wat water drinken is wel verstandig voordat je zwalkend bij de laatste aankomt.

Gerechten bij de wandeling

Hoe werkt het?

Op de site van WijnSpijs kun je de agenda vinden en zien wanneer in welke stad de Strippenkaartwandeling gehouden wordt. Er zijn zoveel steden in Nederland die meedoen dat er altijd wel één in de buurt is. Het leuke van een wandeling in eigen stad, is dat je bij restaurants terecht komt waar je misschien zelf nooit heen zou gaan vanwege de inhoud van je portemonnee of omdat je misschien niet eens wist dat het er zat. Maar het is ook erg leuk in een vreemde stad, je kunt er zo een weekendje weg van maken. Ik zou je alleen wel aanraden om met het openbaar vervoer te gaan, alcoholtechnisch gezien.

Als je de kaarten hebt besteld, krijg je thuis je strippenkaart opgestuurd en een plattegrond. Op de strippenkaart staat ook of iemand nog speciale dieetwensen heeft: allergie, vegetarisch, geen vlees of vis etc. Wij zagen laatst zelfs iemand die als wens had aangegeven geen rode wijn te willen en je kunt zelfs aangeven de wandeling helemaal alcoholvrij te lopen. Mocht je overigens een ander gerecht krijgen, dan wordt daar meestal ook weer een passende wijn bij gezocht.

WijnSpijs Wijnen

WijnSpijs Arnhem

Afgelopen weekend was de wandeling in Arnhem en dus besloten wij er een weekendje weg van te maken: voor ons een relatief onbekende stad en dus ook onbekende restaurants. De deelnemende restaurants hadden er stuk voor stuk veel werk van gemaakt om hun zaak op de kaart te zetten, want voor een restaurant is meedoen aan het concept een uitgelezen kans, denk ik.

WijnSpijs gerechten

Trip-Tip

Voor de wijnliefhebbers, bourgondiërs en wijndummies onder ons is het een perfect uitje omkennis te maken met verschillende wijnen -misschien ontdek jij wel je nieuwe favoriet- en er nog lekker eten bij te krijgen ook. Vandaar dat ik de Wijnspijs-wandeling tot heuse Wijndummy Trip-Tip bombardeer.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like dan de Wijndummy Facebookpagina en volg WijndummyWijndummy op Instagram!

Deel dit :