wijnen

Wijndummy Trip-Tip: Bacchus Wijnfestival

Oké, eerlijk is eerlijk: deze blog had ik eigenlijk gisteravond al online willen zetten, maar het was gewoon te gezellig op het Bacchus Wijnfestival. De regen mag ‘s middags dan wel met bakken uit de lucht komen, de zomer lijkt definitief voorbij, maar wat word je blij als je het festivalterrein op komt lopen. Als Alice in Wonderland volg je ‘the yellow brick road’, die in dit geval gemaakt is van stro, richting de wondere wijnwereld in het Amsterdamse Bos.

terrein Bacchus Wijnfestival

Proefglas

Op het terrein staan verschillende Amsterdamse wijnwinkels, mini restaurants en foodtrucks (het broodje entrecote is zeker een aanrader) om de wijnliefhebber een geweldige ervaring te bezorgen. Bij de entree koop je een proefglas die je op het hele festival kunt gebruiken om de vele wijnen te proeven. Dat kan overigens gewoon lekker droog onder de luifels van de stands of onder één van de vele extra tenten met bistrosetjes.

wijnenLogo Datumterrein

Wijnkenners en dummies

Het festival is er voor iedereen: voor de wijnkenner die naast alle goede wijnen bij de stands, ook terecht kan bij Winefield’s Auctioneers waar de prestigieuze wijnen uit onder meer de Bourgogne en de Bordeaux geproefd kunnen worden. Zo heb je een Château Petrus Pomerol voor een luttele 170 euro per proefglas of kun je de hele fles leegdrinken voor 2040 euro. Maar het festival is er zeker ook voor de wijnliefhebber die niet veel meer weet van wijn dan dat het van druiven wordt gemaakt. In een grote tent is Het Wijnlokaal ingericht, gepresenteerd door WINELIFE Magazine, waar je mee kunt doen aan proeverijen, masterclasses en de Cheese War waarin je beslist wat beter bij de kaas past: bier of wijn.

cheese warzoveel gezelligheidoesters en wijn

Er is gewoon zoveel te doen, te zien, te proeven en te ontdekken dat je wel drie dagen naar het Bacchus Wijnfestival kunt gaan en dan nog niet alles hebt gehad. Het beste is om volgend jaar dan maar gewoon weer te gaan, heel vervelend…

Glandorf en Thijswijnkoperij de gouden ton

de wijnschuur

wijnen de gouden ton

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like dan de Wijndummy Facebookpagina en volg ProostWijndummy op Instagram!

Deel dit :