wijnbar Wijndummy druif wijnfestival

Wijncursus! Back to school

En dan is het donderdagavond en heb je de beloofde wekelijkse blog nog niet af. De afgelopen dagen heb ik met mijn neus begraven in boeken doorgebracht. Lesboeken welteverstaan.

wijncursus boeken

Iets met te veel enthousiasme en een pittige (internationale) wijncursus. Maar wel leuk natuurlijk, anders deed ik het niet.

Van alles wat

Sowieso wel een aanrader om eens te doen, juist wanneer je weinig van de wijnwereld weet. Je hoeft dan niet gelijk zoals mij aan een maandenlange cursus vast te zitten, waarbij je van ongeveer elk wijngebied wereldwijd alles moet weten. Er zijn ook genoeg mini cursussen die één of een paar avonden duren, niet zo veel kosten en gewoon de basis behandelen. Je leert dan vaak vooral meer over de beginselen van het proeven en wat de meest voorkomende druivenrassen zijn etc. Wijndummy-proof!

wijncursus boek

Laagdrempelig

Dit soort laagdrempelige cursussen kun je al vinden bij sommige betere wijnwinkels in jouw buurt of bijvoorbeeld via Wijnstudio of Het Wijninstituut.

Leuk als kado aan iemand of als uitje. Toen ik mij ooit begon te verdiepen in wijn, heb ik veel aan dit soort cursussen gehad. En nu dus weer een aantal stappen verder. Het blijft leuk en interessant, al moet ik zeggen dat het leren toch wel een dingetje blijft 🙂

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :