zomerse wijncocktail

Wijncocktail voor de zomer! Bring it!

Wijn kun je gewoon drinken, in een sausje mengen, mosselen in koken of door de gootsteen gieten wanneer het niet te drinken is. Maar wijn kan ook prima in een cocktail verwerkt worden! In de hoop dat die zomerse dagen nou echt een keer aanbreken: drie tips voor een zomerse wijncocktail!

Mimosa

Jaren geleden maakte ik op een vakantie kennis met de Mimosa, een heerlijke lichte wijncocktail die ook prima bij het ontbijt geserveerd kan worden. En het is nog super simpel ook! Het enige wat je nodig hebt is jus d’orange (vers is natuurlijk het lekkerst) en champagne. Je mag uit kostenbesparing natuurlijk ook voor een cava of prosecco gaan. Het is even kijken wat je zelf lekker vindt qua verhouding. Je kunt het 50/50 doen of een derde deel jus d’orange en de rest champie.

mimosa wijncocktail
bron Foto: mezzokilo.it

Hip

Ik las laatst een artikel over de “wijn slushie”. Inderdaad, de oude vertrouwde veel te zoete slush puppie, maar dan als wijncocktail voor volwassenen. Ook dit heb je zo gemaakt. Je neemt een fruitige witte wijn, bijvoorbeeld een sauvignon blanc of een verdejo en bevroren fruit. Welk fruit dat is, kun je zelf bepalen. Het leukste is natuurlijk wanneer het ook een beetje terugkomt in de wijn. Je kunt gaan voor perziken, aardbeien, frambozen, bessen etc. Mix, pureer of hak je bevroren fruit zodat het goed te vermengen is met de wijn. Je kunt alleen wijn en fruit gebruiken, of er nog een kwart Ginger Ale doorheen mixen.

Wine Slush Puppie wijncocktail
Bron foto: fullforkahead.com

Sangria

Een heerlijk Spaanse wijncocktail voor elk moment van de zomerse dag. Je hebt verschillende manieren om Sangria te maken. Ik geef je hier een simpele versie die naar eigen inzicht en fantasie natuurlijk uit te bouwen is. Je neemt een fles droge rode wijn, een citroen, limoen en sinaasappel, 350 ml rum, 100 gram suiker en een kwart liter sinaasappelsap (indien gewenst). Eigenlijk gooi je alles bij elkaar, het citrusfruit snij je wel eerst in plakjes of stukjes, en je laat het in een mooie glazen karaf zeker twee uur in de koelkast staan. Op die manier kan het goed intrekken. Mocht je het zoeter willen, dan kun je altijd nog meer suiker toevoegen natuurlijk. In plaats van sap, kun je er ook nog wat prosecco of cava doorheen roeren. Proost!

Sangria wijncocktail

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :