wijnglazen wijnbar

Wijnbar, here I come!

Wijn is populairder dan ooit, wijndrinkers stappen buiten de gebaande paden en de ene wijnbar na de ander wordt opgezet, jeeeeeeee! Wijn is ook gewoon leuk en niet alleen omdat je zelf denkt dat je er leuker van wordt 🙂

Wijn is leuk om te ontdekken, al zul je tijdens je ontdekkingstocht ook veel missers te verwerken krijgen. Wat ik dan doe, is de schroefdop of kurk erop en de wijn de volgende dag bij de mosselen of door de pastasaus gooien. Tenzij het echt bocht van de bovenste plank is natuurlijk.

gezellig in de wijnbar

Viva la vino!

2016 zal op wijngebied in het teken staan van de steeds bekender wordende Nederlandse wijnen, de nog steeds oprukkende productie en verkoop van biologische en biodynamische wijnen en natuurlijk de wijnbars! Steeds meer cafés besteden aandacht aan hun wijnkaart of richten zich compleet op het alcoholhoudende druivensap, met vaak heerlijke hapjes.

glazen wijnbar

Wijnbar voor dummies

De tijd dat de onuitspreekbare wijnnamen en onbekende druivensoorten alleen door omhooggevallen hotemetoten achterover werden geslagen, is allang voorbij en wijnbars doen er tegenwoordig juist alles aan om elke wijndummy op weg te helpen met korte proosten in wijnbarbeschrijvingen en proefnotities op de kaart. Toch is er -vind ik althans- een klein detail waardoor je al vanaf de straat kunt zien of de wijnbar, het café of het restaurant echt geeft om wijn, en dat is het wijnglas. Een goed wijnglas is tulpvormig zodat de aroma’s goed in het glas blijven hangen. Je ziet nu bij van die “hippe” tenten vaak ook “hippe” glazen zoals hiernaast staat afgebeeld. Allemaal leuk voor het oog misschien, maar veel van je wijn proef je niet. Maar ja… Misschien is dat ook juist hun bedoeling omdat het toch niet te zuipen is. Mijn theorie is, dat wanneer een bar niet om de ultieme wijnbeleving geeft, er ook weinig zorg aan de wijnselectie is besteed. Check dus voor je ergens naar binnen gaat in welke glazen mensen hun ingeschonken krijgen.

aan tafel in de wijnbar

Maar welke wijnbars zijn nu leuk? Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en het wordt hoog tijd dat ik mij daarin ga verdiepen. Dit jaar zal ik dan ook vaker verschillende steden in duiken om voor Wijndummy op zoek te gaan naar leuke wijnstekjes, heel vervelend….

Testen!

Heb jij nu echt een topbar in je buurt die je wilt tippen of ben je juist benieuwd naar die ene wijnbar? Mail dan naar info@wijndummy.nl en dan zal ik het eens proefondervindelijk testen. Wijndummy

Wil je op de hoogte blijven? Like dan de Wijndummy Facebookpagina en volg Wijndummy op Instagram.

Deel dit :