wijnfestival wijn

Wijn, wijn en nog eens wijn

Niet alleen drink je wijn thuis, in een restaurant, op een verjaardagsfeestje of in de kroeg, je kunt ook wijnfeestjes bezoeken. Wijnproeverijen en wijnfestivals worden steeds populairder onder dummies en ook steeds toegankelijker. Geen snobistisch gemekker, maar gewoon leuke en lekkere wijn. Als je het internet in de gaten houdt kun je overal bij jou in de buurt wel een wijnwinkel of wijnbar vinden waar ze af en toe een proeverij organiseren. Het is vaak vrijblijvend en je hoeft echt niet gelijk met een doosje van zes de deur uit. Soms betaal je vooraf entree en soms is het ook gewoon gratis omdat ze toch hopen wat te verkopen.

Wijnfestival Hoorn

Wijn + festival = top

Binnenkort staat er weer een wijnfestival op de agenda en dat is: Wijnfestival Hoorn. Het is de tweede keer dat het festival gehouden wordt en dit keer op zaterdag 5 en zondag 6 maart. Het afgelopen jaar was het nog in augustus en konden de tafels gezellig buiten staan, dit jaar vindt het plaats in De Grote Kerk op het Kerkplein in Hoorn. De wijnen die geschonken worden zijn van Midiwines, een bedrijf van vader en zoon die gespecialiseerd zijn in exclusieve wijn uit mediterrane streken. Maar je wil er natuurlijk ook wel wat bij eten en dus bereiden zes toonaangevende restaurants in Hoorn lekkere amuses.

Bezoekers wijnfestival Hoorn

Tickets voor dit festival zijn online te koop en in de winkel van Midiwines en kosten 35 euro per persoon per dag. Voor die prijs heb je dan wel vijf wijnen en vijf amuses. Het festival is beide dagen te bezoeken van 14:00 – 22:00.

Wijnproeven

Mocht je dat weekend niet kunnen, maar je hebt wel zin in een proeverij binnenkort, kijk dan eens op internet waar er in jouw buurt een proeverij wordt gehouden. Hieronder heb ik er lukraak een aantal op een rijtje gezet. En wil je niet compleet als dummy voor de dag komen, lees dan mijn blog nog eens over het proeven.

wat: Rhône proeverij
wanneer: zaterdag 6 februari om 19:30
waar: Wijnlokaal Breda
kosten: € 37,50
Op de site van Wijnlokaal Breda staan nog meerdere interessante proeverijen in februari waaronder: een Syrah proeverij en kaas en wijn.

wat: Wijnproeverij ‘The Big Five’
wanneer: vrijdag 12 februari om 19:30-21:30
waar: Emperor Divine Wine & Cheese, Amsterdam
kosten: € 30,-
Ga op wijnsafari en (her)ontdek de bekendste druivenrassen.

wat: Wijnproeverij
wanneer: vrijdag 19 februari om 19:30
waar: Kasteel van Batavia restaurant, Westkapelle
kosten: € 25,-
Een wijnproeverij met een bijpassend hapje.

wat: Wijnproeverij Bulgarije, duurzaam en biologisch
wanneer: zaterdag 20 februari, vrije inloop van 12:00-17:00
waar: Wijnwinkel Il Divino, Hilversum
kosten: € –
Gratis entree en proeven maar! De wijnen die je te proeven krijgt zijn die dag met korting direct te bestellen.

wat: Voorjaars wijnproeverij
wanneer: zondag 21 februari van 15:00 – 17:30
waar: De Boerderij, Huizen
kosten: € –
Op zondagmiddag worden er vijftien tot twintig wijnen opengetrokken in verschillende prijsklassen.

Meer Wijndummy

Voor meer wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op WijndummyInstagram

Deel dit :