Zomerse wijntip zomerse wijnen

Wijn is hip, maar slaat de wijnhype door?

Er zijn steeds meer mensen die wijncursussen volgen, gewoon omdat ze iets meer willen weten of op een andere (betere) manier willen proeven. Wijn is hipper dan ooit en dat merk je. Naast de High Tea is de High Wine inmiddels net zo bekend, biedt elk restaurant wel een passend wijnarrangement aan die er steeds vaker bij wordt besteld en zijn er steeds meer webwinkels die zich toespitsen op wijn en de daar bijbehorende attributen.

Wijnhype

Maar dat hippe werkt ook door in alledaagse spullen die nu ineens worden veranderd om in die hele wijnhype mee te gaan. Er zijn nu soorten wijnijs, wijngums, wijnkoffers, wijnhandtassen en zelfs wijngezichtsmaskers en dagcrème.

Iedereen is er lyrisch over en iedereen wil het hebben, want het heeft met wijn te maken. Nu trapte mijn zusje ook in die val toen ze in Duitsland op een schap wijnijs stuitte. Dolblij appte ze mij een foto en ik was jaloers. Nou, dat duurde welgeteld vijf minuten want daarna kreeg ik een foto van de bak ijs in de prullenbak. Niet te eten en het had ook erg weinig met wijn van doen. Het is toch vaak de toevoeging van een vaag smaakje.

wijnhype wijnijs

Hetzelfde geldt voor de wijngums die al een tijdje op de markt zijn. Ik kreeg ze eens bij een proeverij voorgeschoteld. Voor mij waren het gewoon winegums met net een iets andere smaak dan normaal, want de beloofde Merlot en Chardonnay vond ik ver te zoeken. Schenk mij dan maar een goed glas in.

wijnhype gezichtsmasker en wijngums

En tja… die gezichtsmaskers en crèmes…. Ik heb ze hier thuis liggen, maar ben toch een beetje huiverig om ze uit te proberen. Het is in ieder geval een leuk idee voor een grappig cadeau voor bij een echte fles wijn. Mocht ik het ooit uitproberen, dan zal ik jullie op de hoogte houden. Als ik durf…

Wijn on the go

Nee, geef mij dan maar de grappige wijnattributen zoals een wijnkoffer, die overigens veel te prijzig is om voor de lol te kopen. Want vanaf 250 dollar (235 euro) is een super-de-luxe VinGardeValise® voor jou. Iets goedkoper is de wijntas die bij sommige winkels al uitverkocht is en de pre-orders ook al niet meer bijgehouden kunnen worden. Maar goed, ook daarvoor moet je de portemonnee trekken natuurlijk. Zo kost de PortoVino bij Bella Vita zo’n 75 dollar (70 euro) en betaal je bij de DrinksBag Company 50 pond (58 euro). Nu is zo’n handtas nog wel handig voor in het park of op een festival. Zo’n koffer is geestig, maar toch wat onpraktisch. Dan rol ik wel een fles in een handdoek tussen mijn spullen.

wijnhype koffer en tassen

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nlWijndummy

Deel dit :