Wijnen uit India

Wijn uit India, een aanrader

Wie mij ook op Instagram volgt, heeft het wellicht al gezien: De wijnen van Sula Vineyards uit India. Onlangs was ik bij Wijnhuis Zwolle waar ik twee van deze wijnen heb geproefd. Nu had ik nog nooit wijn uit India in mijn glas gehad, dus dan moet je die kans ook pakken. Niet alle wijnen die je in een wijnbar besteld, zijn even makkelijk te vinden als je zelf op zoek gaat naar een fles. En dat was ook mijn verwachting bij deze wijnen. Tot mijn grote verbazing zag ik na een google momentje dat ik ze praktisch bij mij om de hoek kon halen bij wijnhandel Il Divino in Hilversum. En handig voor jullie: Eigenaar Ewout heeft ook gewoon een webshop waar ze te bestellen zijn.

Dindori Reserve Viognier

Prijs: € 12,95
Smaaknotitie: Tropische krachtpatser, vol van smaak en met verschillende smaaksensaties. Vol, kruidig en fruitig vechten om voorrang, maar dan minder chaotisch zoals het klinkt. 🙂 De wijn is wel in balans namelijk.
Te koop: webshop Il Divino 

Wijn uit India Viognier

Dindori Reserve Shiraz

Prijs: € 12,95
Smaaknotitie: Mag ik hier nog een doosje van? Heerlijke Shiraz met een volle bessensmaak en ronde tannines. Geen stroef mondgevoel dus. Een krachtige wijn die erg fruitig is. Love it!
Te koop: webshop Il Divino 

Wijn uit India shiraz

Sula Sparkling Tropical Blanc de Noirs

Prijs: € 17,50
Smaaknotitie: Blanc de Noirs, en zoals de naam al doet vermoeden is deze sparkle alleen gemaakt van blauwe druivenrassen. In dit geval Pinot Noir en een beetje Shiraz. Op dezelfde manier gemaakt als champagne. Mooie goudgele kleur met een flinke bubbel, vol fruit met onder meer citrus, appel en iets licht karamellerigs.
Te koop: webshop Il Divino 

Wijn uit India Sparkling

 

Ik blijf het leuk vinden om zo nu en dan op dit soort verrassingen te stuiten. Ik hoop jij ook. Probeer eens wat anders en ontdek meer!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :