wijnfles vivino

Vivino to the rescue!

Oké, je hebt eindelijk de keuze gemaakt tussen wit en rood en hebt zelfs al bedacht welke soort wijn je wilt, maar welke Rioja, Chardonnay, Merlot of Verdejo wil je? Van elke druif staan er verschillende wijnen in het schap of op de wijnkaart in het restaurant. HELP!
Gelukkig heeft iedereen altijd en overal wel een smartphone bij zich en daar heeft Vivino logo Vivinoeen gat in de markt geslagen. Met bijna twaalf miljoen huis-tuin-en-keuken-sommeliers over de hele wereld die Vivino gebruiken, is de kans groot dat je precies weet waar ik het over heb, maar voor diegene die nu een groot vraagteken boven het hoofd hebben hangen: download die app!

Oprichter Heini Zachariassen start Vivino in 2010 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hij wordt gek van al die verschillende wijnen in de schappen waar je als consument geen keuze in kunt maken. Heini maakt het zijn missie om een manier te vinden zodat mensen in een paar snelle stappen kunnen zien wat andere mensen van de wijn vinden in plaats van de ingewikkelde beoordelingen van de grote wijnkenners. Zeg nou zelf, welke beoordeling vind jij fijner?

1) De complexiteit van de wijn onthult een donker bouquet dat zich laagje na laagje ontvouwt.

of

2) Deze niet te zware rode wijn dronken wij tapas en het was heerlijk. Ook prima voor gewoon een avondje op de bank.

Juist, als je niet heel veel kennis hebt over de wijn is het wel zo handig wanneer je ook daadwerkelijk begrijpt wat er gezegd wordt over de wijn die je wel of niet mee naar huis neemt.

scanning vivino

Hoe werkt Vivino?

Stap 1: download de -gratis- app op je smartphone
Stap 2: zie je een wijn die je zou willen hebben? Scan dan het wijnlabel
Stap 3: voilà, de informatie over de wijn verschijnt op je scherm. Je kunt nu zien met Vivino apphoeveel sterren andere gebruikers de wijn hebben beoordeeld -maximaal vijf-, wat de wijn gemiddeld kost en wat mensen van de wijn vinden. Check wel altijd even of de wijn echt klopt met je etiket.

Een kleine kanttekening wat betreft de gemiddelde prijs bij de wijnen: soms worden gescande wijnen in een restaurant gekocht en daar ligt de prijs natuurlijk hoger dan wanneer je de wijn in een winkel koopt. Het gemiddelde kan dus nog wel eens hoger uitvallen. En ga nou niet de wijn die je hebt gekregen checken op prijs want het gaat natuurlijk om de smaak van de wijn.

Wijnkaart

Voel jij je wel eens verdwaald wanneer je de wijnkaart van een restaurant in handen hebt? In de app zit ook een wijnlijstscanner zodat je net even wat meer informatie kunt opzoeken voordat je een gok neemt met een fles van dertig euro.

Zit jouw wijn er niet tussen?

Dikke kans dat dat niet snel zal gebeuren. Dankzij die twaalf miljoen gebruikers telt de database van Vivino namelijk zeven miljoen wijnen met 34,5 miljoen verschillende beoordelingen. En als die er toch echt niet tussen zit, dan kun je zelf de wijn toevoegen.

Meer Wijndummy

Blijf op de hoogte van nieuws en blogs en like de Wijndummy Facebookpagina en volg Wijndummy op InstagramWijndummy

Deel dit :