Vicente Gandia 3

Wijnhuis Vicente Gandía is de beste van Europa!

Feest bij Bodegas Vicente Gandía. Het Spaanse wijnhuis heeft namelijk de prestigieuze award voor ‘Best European Winery 2018’ in de wacht gesleept. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Oenogastronomic Brotherhoods Council (CEUCO). Dat is een Europese organisatie die zich hard maakt voor de bescherming en verspreiding van lokale gastronomie en wijntradities.

Vicente Gandia 4
foto: Vicente Gandía

Trots

Natuurlijk was Javier Gandía, algemeen directeur van het wijnhuis, dolblij met deze award. ‘Dit is zonder twijfel de meest memorabele prijs die we in de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf hebben mogen ontvangen. Deze award geeft niet alleen erkenning aan onze eigen wijnen, maar zet daarnaast de hele regio Valencia én Spanje als top wijnland op de kaart. Ik draag deze prijs op aan ons voltallige Vicente Gandía team én aan onze klanten en leveranciers, zonder wie onze bodega nooit het succes had kunnen worden dat het vandaag de dag is.’

Vicente Gandia 1
FOTO: VICENTE GANDÍA

Populair

De wijnen van het Spaanse wijnhuis vinden gretig aftrek in Nederland en worden dan ook in menig restaurant en bar geschonken. Oud Reuchlin & de Boelen is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Zij halen onder meer de wijnen van Vicente Gandía naar ons land. En ook online zijn de wijnen van het Spaanse wijnhuis te vinden en te bestellen. Denk aan de Hoya de Cadenas, Nebla en de Con un Par.

Bodegas Vicente Gandía

Het wijnhuis werd in 1885 opgericht door Vicente Gandía en hield zich vooral bezig met de handel van wijn in vaten voor de Europese markt. De derde generatie zag de mogelijkheden voor de verkoop van hun wijnen in flessen. Zo kwam het dat de familie Gandía de eerste was uit Valencia die wijn op deze manier aanbood. Dat was een goede beslissing, want de kwaliteit van de wijnen werd alleen maar beter en dus volgden andere Spaanse wijnhuizen al snel hun voorbeeld.

Vicente Gandia 2
FOTO: VICENTE GANDÍA

Hoya de Cadenas

Een andere slimme zet was de aankoop van Hoya de Cadenas, 100 kilometer ten westen van Valencia. Een ecologisch paradijs van tweehonderd hectare in DO Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op achthonderd meter hoogte en zijn beplant met tempranillo, bobal, cabernet sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc. Met moderne kelders en een vatenkelder waar twaalfduizend vaten in passen, kan de internationale markt verder worden veroverd. Inmiddels is generatie vier alweer aan zet met Javier Gandía aan het roer. Het portfolio is flink uitgebreid met wijnen uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op InstagramTwitter en ga je naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :