wijngebieden kasteel elzas

Vakantietips voor de wijnliefhebber

De vakantie komt steeds dichterbij, net als het vakantiegeld wat toch altijd wel erg welkom is. Ik ben zelf alweer druk bezig om mijn volgende wijntrip naar Bourgogne te plannen, maar er zijn zoveel meer plekken waar ik ook wel heen zou willen.

Keuzes, keuzes, keuzes

Er is dus enorm veel keuze, alleen al op het wijntrip gebied. En daarom in deze blog wat vakantietips om de stress wat te verminderen. Allereerst is er het über handige boek Winetrails. Hierin staan wijngebieden van over de hele wereld met allerlei tips wat je kunt bezoeken, wat er nog meer te doen is en waar je lekker kunt eten en overnachten. Niet alleen een top cadeau om te geven, maar ook handig om zelf in huis te hebben bij het plannen van je trip.

wine trails boek wijnvakantie

Zelf kiezen

In vrijwel elk wijngebied zijn wijnhuizen die je kunt bezoeken, maar ze zijn niet altijd open of bubbelsze zijn te druk om je even rond te leiden. Het is natuurlijk niet zo dat elke wijnboer  op z’n stoeltje zit te wachten op het moment dat wij met onze dorstige blikken het erf op komen lopen. Daar springt het jonge bedrijf Champagne-Booking op in. Een gloedjenieuwe Nederlandse onderneming voor de vakantieganger in Champagne. Op hun website vind je allemaal champagnehuizen waar je afzonderlijk tastings en/of rondleidingen kunt boeken. Je kiest zelf waar, wanneer en welk arrangement. Zo kun je voor een paar euro per persoon al bij een champagneboer terecht voor een proefglas bubbels. Super handig voor wanneer je helemaal zelf wil bepalen welke route je in de streek wil gaan rijden/fietsen. Zo weet je zeker dat je niet voor een dichte deur staat en wat je kunt verwachten. Champagne-Booking fungeert als tussenpersoon en je betaalt pas bij de boer. Hoe handig!

Voor de enthousiasteling

Voor de echte fietsfanaat zijn er ook organisaties die fiets/bootreizen in één aanbiedt, zoals Boat-Bike Tours. Vorig jaar ging met ze mee naar Bordeaux waar ik geweldige dagen heb gehad. Je komt langs de meest prachtige wijngaarden, oude dorpjes en wijnhuizen. Zelfs ik, antisporter -het is dat het af en toe moet-, vond het nog prima om op de fiets die venijnige heuvels op en af te gaan. Denk gewoon aan dat glas wijn in het vooruitzicht en je bent zo boven. Naast een prachtige Bordeaux trip kun je bij Boat-Bike Tours ook een trip naar Champagne boeken. Voor meer info over Boat-Bike Tours kun je ook even mijn andere blogs daarover lezen.
Lees hier deel 1 en hier deel 2.

wijnreis 1 omgeving

Wijndummy goes YouTube

Misschien heb je het al gelezen of gehoord, maar Wijndummy goes YouTube. Ik heb een kanaal aangemaakt en het eerste meesterwerk staat er al weer op 🙂
Dus schroom niet, kijk en abonneer zodat je op de hoogte blijft van volgende filmpjes van Wijndummy!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

 

 

Deel dit :