winnen wijnspijs wijn 6 surprise dinner terras

Uit de lockdown en eindelijk weer op het terras

Nederland gaat langzaamaan weer open en we mogen weer steeds meer. Ja, we blijven met die 1,5 meter zitten en waar we eerst verwonderd naar mensen met mondkapjes keken, moeten we ze zelf ook op in het OV. Toch is het fijn weer even wat meer te mogen. Toch even naar dat terras en je favoriete restaurant. Wat hebben we dat gemist.

Horeca open u

En dan kun je denken dat we het zelf zo zwaar hadden met dat thuiszitten en thuiswerken, maar dat laatste betekent dat je in ieder geval een baan hebt. Naast de horrorverhalen van René Froger en Linda de Mol (zucht), is ook de horeca hard getroffen. De één vond tijdens de crisis een manier om toch nog wat te verdienen door afhaalmaaltijden te verzorgen of een pop-up bar waar je alleen even een drankje to go kon halen. Maar gezellig zitten op het terras was er niet bij. Toch dekken die tijdelijke oplossingen niet alle kosten en veel zaken hebben de inkomsten vanaf 1 juni, wanneer de horeca weer onder restricties open mag, hard nodig. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer op een zonnig terras te zitten met een heerlijk glas wijn.

cremant dalsace colmar terras

De terras tip voor deze zomer

De versoepelingen openen niet alleen de horecadeuren, maar de deur gaat ook weer open voor één van mijn favoriete uitjes: de WijnSpijs Wandeling! Nu we de zomer in eigen land door gaan brengen, is dit de uitgelezen kans om eropuit te trekken. Of je nu in je eigen stad of in een andere stad de benen wil strekken onder het genot van heerlijke glazen wijn en culinaire gerechten, het kan allemaal. Zo lang je maar met een mondkapje die trein instapt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf juli kun je weer op zondagmiddag genieten van een wandeling langs zes (soms meer of minder) restaurants waar je in de watten wordt gelegd. Naast een fancy gerechtje, krijg je een wijn gereserveerd die perfect bij het eten past. Je loopt op je eigen tempo en met je eigen gezelschap. Het enige wat jij hoeft te doen is lopen, neerploffen op het terras, eten en drinken. En wees niet bang dat je per se moet eten wat de pot schaft. Je kunt bij je reservering laten weten of je liever geen vlees of vis eet en of er iemand een allergie heeft. Nu kun je je afvragen of de wandeling wel corona-proof is. Laura Lemmers van WijnSpijs laat weten dat niet alleen WijnSpijs, maar de restaurants zich natuurlijk aan de richtlijnen houden. Ze houden de ontwikkelingen goed in de gaten om bij te kunnen sturen wanneer nodig. Alles voor een veilige wandeling.

winnen wijnspijs wijn 3 terras

Hoe hebben jullie de afgelopen tijd beleefd?

Laura: “Het was een onzekere en ongezellige tijd. Allemaal thuiswerken en niet kunnen doen waar we blij van worden, namelijk toffe restaurants verbinden en samen een prachtige wijn spijs combinaties laten proeven op de mooiste plekjes van Nederland! We missen de horeca persoonlijk ook heel erg. Een gepassioneerde sommelier een spannend verhaal horen vertellen over een nieuw wijnhuis dat hij ontdekt heeft, of met vrienden samenkomen op het terras. Daar hebben we nu in elk geval heel veel zin in. Fijn dat dat over een paar dagen weer mag! Aan de andere kant hebben we extra veel tijd samen doorgebracht met onze zoon. Dat was ook heel fijn en heel bijzonder. Ik denk dat wij deze tijd al met al niet snel gaan vergeten.”

Waarom moeten mensen de WijnSpijs wandeling, misschien juist nu, lopen?

Laura: “Voor veel mensen is het geen optie om op vakantie in het buitenland te gaan. Door hun geplande vakantie is een dikke streep gezet. Maar Nederland zelf is natuurlijk ook prachtig. En hoe leuk is het om er even helemaal uit te zijn in eigen land en daarmee ook de Nederlandse horeca en economie te steunen? We bieden wandelingen aan door heel Nederland. Je kunt dus je hashtag locals supporten, maar ook een nachtje weg in een andere provincie in combinatie met een WijnSpijs Wandeling is een soort mini vakantie waar je helemaal van op gaat knappen. De horeca waar wij mee samenwerken hebben hun gasten enorm gemist en ze willen niks liever dan hun kennis en liefde voor het vak weer laten zien. Een WijnSpijs Wandeling of Surprise Dinner is echt een verwenmoment wat we allemaal wel verdiend hebben.”

Wat is je favoriete WijnSpijs Wandeling en waarom?

Laura: “Haarlem (5 juli) is wel echt mijn favoriet. Natuurlijk omdat ik mijn ‘eigen stadje’ een warm hart toedraag. Maar ik ben ook echt verliefd op de gebouwen, de markt en de grachten van Haarlem. Heerlijk om doorheen te wandelen. Delft (12 juli) heeft die vibe trouwens ook. Nederland is gewoon eigenlijk heel erg mooi hé?”

Welke tips heb je voor deelnemers?

Laura: “Gewoon (elke dag) lekker genieten en je laten verwennen.”

Hoe de zaken er op 1 juli voorstaan, is natuurlijk nu ook nog niet te zeggen. Maar mocht je geboekte wandeling toch afgezegd worden, dan krijg je gewoon een tegoedbon die onbeperkt houdbaar is.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :