hoofdfoto luxe restaurant week

Tasting of Elegance & Luxury: even een middagje luxe

Mijn vriend en ik houden allebei van lekker eten en de daarbij behorende goede wijnen. Soms moet je daar even wat extra geld voor neerleggen, maar dan heb je ook wat. Onlangs besloten wij bijvoorbeeld om minimaal één keer per jaar uit eten te gaan bij een Michelin sterrenrestaurant. Gewoon om onszelf eens extra te verwennen. Maar soms stuit je ook op evenementen die je onderdompelen in de wereld van luxe en gastronomische hoogtepunten. Daar moet je dan wel heen omdat je anders onwijs spijt gaat krijgen.

Tasting of Elegance & Luxury

Zoals vaste lezers weten, ben ik enorm fan van de champagnes die Jaqueline van DisDonc importeert. Die komen van kleine champagneboeren die hoge kwaliteit leveren.
Ondanks dat champagne staat voor feest en luxe, zou je het ook prima elke dag kunnen drinken. Toch geeft de Franse bubbel net even dat extra bijzondere gevoel. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Jaqueline vertelde over het nieuwe hoofdstuk binnen DisDonc: Tasting of Elegance & Luxury. In samenwerking met Persian Caviar en een aantal high end restaurants belooft het een paar uur pure verwennerij te worden.

Luxe bij Lakes Bar & Kitchen

Nou, die luxe maken ze waar. Wij gingen naar de luxury lunch in Hilversum bij Lakes Bar & Kitchen. Ik kan je zeggen, het is oprecht een ervaring. Na ontvangst met één van de overheerlijke champagnes van Jaqueline, schoven we aan tafel. Vervolgens rolde het ene na het andere culinaire hoogstandje de keuken uit. Elk gerecht natuurlijk voorzien van één van de soorten kaviaar van Persian Caviar. Zo begonnen wij onze luxury ervaring met een amuse van haring met parels van augurk en een sjalottencrème op een brioche toastje. We vervolgden deze culinaire golf van genot met onder meer een ceviche van langoustines en wilde zeebaars met aardappelschuim. Het slotstuk was een witte chocolademousse met van alles erop en eraan en een macaron van granaatappel. En dat alles, dus ook het nagerecht, met kaviaar.

Voor ons was dit buiten de verwennerij om sowieso een top ervaring, want ook al woon ik al een aantal jaren in Hilversum, Bij Lakes was ik nog niet geweest. I know, shame on me…. Het ligt buiten het centrum, aan de kant van Loosdrecht, op een heerlijk idyllisch plekje aan het water en de haven. Binnen ziet het er fantastisch uit en op het terras hou je het echt wel een dagje uit. Binnenkort toch maar eens terug….

luxe tasting 1

Maar goed, terug naar de Tasting of Elegance & Luxury. Daar was tussen de gangen door tijd voor uitleg over de kaviaar en de champagnes en werden we nog even naar buiten gevraagd voor een shotje. Hè wat? Geen tequila met zout en schijfjes limoen, maar wel kaviaar op je hand, eraf eten en eindigen met een shotje champagne met granaatappelpitjes. Hoe leuk is dat?! En als klap op de vuurpijl kregen we een sabreer demonstratie.

luxe steur

Luxe galore

Nu snap je dat je met een paar tientjes niet wegkomt, dus je moet even in de portemonnee duiken, maar dan heb je ook wat. Hieronder vind je de komende data en locaties van de andere Tastings of Elegance & Luxury, veelal diners, en op de site van DisDonc staat nog meer info voor de liefhebbers. Reserveringen gaan via de restaurants!

30 – 07 Restaurant Cucina del Mondo, Heerlen – Diner 4 gangen € 125,00
25 – 09 Sotto Lounge, Ermelo – Diner 4 gangen € 125,00 ( bijna uitverkocht)
01 – 10 Kruisherenhotel, Maastricht – Diner 4 gangen € 125,00
07 – 10 Het Bosch Waterfront, Amsterdam – Diner 4 gangen € 125,00
23 – 10 Restaurant Amarone, Rotterdam – Lunch 2 gangen € 80,00

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :