kerstwijnen supermarkt wijn

Supermarkt wijn onder vijf euro

Wat wijn betreft is er genoeg keuze in de supermarkt, maar niet elke keuze is ook even lekker. Voor Libelle TV maakte ik onlangs een vlog over supermarkt wijnen onder vijf euro, die altijd handig zijn om in huis te hebben. Die vlog kun je straks hieronder bekijken, maar eerst nog een andere leuke wijn uit het schap. Deze kwam ik pas na het maken van de video tegen, anders had deze fles er ook prima tussen gepast.

De wijn

Tatatatatatataaaaaaaaa! Zie hier, de nieuwste vondst en wel uit het schap van JUMBO. Het is een blend (blend wil zeggen dat het een mix is) van de twee blauwe druivenrassen Merlot en Tannat. Nu vallen de meeste goedkope Merlot wijnen mij vaak wat tegen. Het is een supermarkt wijn 2druif die soepele wijnen voortbrengt, maar de goedkope varianten missen toch vaak wat ruggegraat en zijn veelal waterig naar mijn idee. Maar deze Merlot is geblend met krachtpatser Tannat en mag er zeker zijn. Het is een soepele, zwoele wijn met een hoge doordrinkfactor. Drink het op een feestje, bij een (niet al te pittig) worstje, schenk het tijdens het borreluur of nouja… welk uur dan ook. En de prijs? Voor € 4,99 kun je hier helemaal niets van zeggen.

Kenmerken Merlot

Fruitige aroma’s van kersen en bramen en soms een hint van chocolade. De druif brengt over het algemeen makkelijk te drinken wijnen voort. Vooral bekend en beroemd in Frankrijk, onder meer door de grote rol in de Bordeaux blends van Saint-Émilion en Pomerol. Maar staat wereldwijd aangeplant en werd in 2010 zelfs de op één na meest aangeplante druivensoort ter wereld. De eerste plaats was voor de druif Cabernet Sauvignon.

Kenmerken Tannat

De druif brengt krachtige wijnen voort, vol tannine. Juist die tannines zorgen ervoor dat de wijn sommige mensen af kan schrikken, want dat geeft dat samentrekkende gevoel in je mond en een droog gevoel op je tanden. Daarom wordt Tannat vaak geblend met bijvoorbeeld Merlot om het allemaal wat soepeler te maken.

De wijnstreek

Het is een Franse wijn uit de wijnstreek Côtes de Gascogne in het zuidwesten van het land. Op het etiket prijkt vaak de Franse benaming Sud-Ouest. Er wordt voornamelijk witte wijn geproduceerd van witte druivensoorten als Colombard, Gros-Manseng, Muscadelle, Sauvignon Blanc en Sémillon. Maar ook met rode wijn kunnen ze daar dus prima uit de voeten. Naast Tannat en Merlot staan er blauwe druivenrassen als Malbec, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc aangeplant.

Vlog Libelle TV

Benieuwd naar andere supermarkt toppers onder vijf euro? Bekijk dan de vlog die ik maakte voor Libelle TV. (<= klik op de link, want hieronder is het een plaatje 🙂 )

supermarkt wijn

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

 

 

 

 

 

Deel dit :