supermarktwijn 2

Supermarktwijn tip: Kleurige etiketten en nog lekker ook

Kleurtjes, blije tekeningetjes of een mooi oud kasteel. We laten ons met z’n allen verleiden in de wijnwinkel en/of supermarkt door het wijnetiket. Een onderzoek toonde eerder al aan dat vrouwen een zwak hebben voor etiketten met dieren en mannen liever kiezen voor zo’n kek chateau op de fles waar de wijn al dan niet gebotteld is.

supermarktwijn 6

Kenners vs. dummies

Prima natuurlijk, I don’t judge, maar wat de smaak van de wijn betreft zegt dat natuurlijk niets. Nu is dat vooral een zaak van proberen, proeven en iets wel of niet lekker vinden. Mensen die wat beter bekend zijn met wijn, druivensoorten en hun eigenschappen/aroma’s kennen, hebben het een stuk makkelijker. Die weten dat een Franse Sauvignon Blanc een heel andere smaak heeft, dan bijvoorbeeld een SB uit Nieuw-Zeeland. Wijnkenners zullen dus veel vaker en wijn kiezen op basis van druif en herkomst.

Het oog wil misschien wat, maar mijn smaakpapillen ook.

Supermarkt wijntip

Voor de wijndummies die graag kiezen op etiket, maar toch ook stiekem bang zijn wat nieuws te proberen, ben ik de supermarkt ingedoken. Bij de Plus koos ik de volgende drie wijnen op basis van het etiket -en stiekem ook een beetje op druif en herkomst-. En zeg nou zelf, die kleurtjes zijn toch helemaal leuk? Ze liggen wel boven het vaak gewilde supermarktbedrag van €5,- maar dan heb je -over het algemeen- ook meer waar voor je geld. En dat vind ik wel belangrijk.

supermarktwijn 1

Bodegas Martín Códax

Het wijnhuis is opgericht in 1986 in Spanje. Uitstekend jaar al zeg ik het zelf als 32-jarige 🙂  Het huis is vernoemd naar de beroemde troubadour uit Galicië Martín Códax. Vandaar de vrolijke muzieknootjes tussen de bloemen op de etiketten. De naam van deze lijn ‘Salterio’ verwijst weer naar een muziekinstrument. De wijnen zijn niet ontzettend complex, maar wel lekker en ook betaalbaar.

Wijntip: Salterio Albariño

Druif: Albariño
Prijs: €7,99 PLUS

Heerlijk frisse droge witte wijn met geuren en smaken van tropisch fruit, acacia, appel, citrus en een hint van honing. Had wat mij betreft wat ‘mineraliger’ gemogen, maar ach. De fles is in ieder geval zo leeg. Misschien voor veel wijndummies wat hoog in de prijs, maar een albariño uit de Spaanse streek Rías Baixas is nu eenmaal niet goedkoop. Meer weten over albariño? Lees het nog even terug op Wijndummy!

supermarktwijn 5

Wijntip: Salterio Godello

Druif: Godello
Prijs: €6,99 PLUS

Ook een droge witte wijn uit deze reeks met nog meer tropische aroma’s die uit het glas spatten. Licht bittertje in de afdronk. Mooi fris en vol van smaak. Doordrinkertje.

supermarktwijn 4

Wijntip: Salterio Mencía

Druif: Mencía
Prijs: €6,99 PLUS

Warm, rood fruit zoals kersen met daarbij een licht zuurtje. Voeg daar een licht pepertje aan toe en je hebt een mooie, krachtige en fruitige rode wijn. Heerlijk, doe maar een doosje!

supermarktwijn 3

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op InstagramTwitter en ga je naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :