Supermarktwijn Furmint sauvignon Blanc hoofdfoto

Supermarktwijn tip onder tien euro

Oké, de sneeuw was leuk, maar nu vind ik het wel weer tijd voor dat lekkere lente zonnetje. En wat is nu beter dan om in de tuin van de eerste zonnestralen te genieten met een glas wijn? Als die wijn dan nog een beetje leuk geprijsd is, dan is dat helemaal een pluspunt. Daarmee kom ik dan ook gelijk bij weer een supermarktwijn tip die nog net niet onder de vijf euro valt.

Fan

Ik ben onlangs wel een beetje fan geworden van de Puklavec & Friends wijnen. Ze hebben er heel veel en ik heb ze echt niet allemaal gehad, maar wat niet is kan nog komen! 🙂
Vooral de blend van Furmint en Sauvignon Blanc vind ik top. Het is een prima witte wijn vol met zuren en fruitige frisheid. De wijn heeft net een beetje extra in de smaak die bij veel goedkope wijnen mist.
En de prijs? Voor € 5,49 haal jij een fles bij Jumbo.

Voor € 5,49 haal jij een fles.

Supermarktwijn Furmint sauvignon Blanc liggend

Waarom ben ik enthousiast?

Zoals ik net al zei, het is een wijn die zich net even iets onderscheidt van de andere frisse fruitige wijnen in het supermarkt schap. De stijl van de fles is simpel en helder en de boodschap duidelijk: Geniet, samen met vrienden.

Puklavec en z’n vriendjes

De wijnen van Puklavec & Friends komen uit Slovenië. De druiven groeien op steile hellingen en de druiven worden met de hand geplukt. Dat kost aardig wat tijd, maar zo kunnen ze ook een strenge selectie maken welke druiven er wel en niet in de wijn terecht komen.

Sauvignon Blanc ken je als druivensoort vast wel. De meeste Sauvignon Blancs geven wijnen met groene smaken en mooie zuren. Furmint is een druivenras uit Hongarije en doet het dus ook erg goed in buurland Slovenië. De druif geeft de wijn zuren mee en een kruidige smaak.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :