Vinho Verde

Summer, summer, summerwine

Nu we in de zomer massaal naar buiten gaan om van het zonnetje te genieten, is de vraag der vragen: welke wijn drinken we erbij? Of het tempo er dan flink in zit of dat de zon er mede schuldig aan is weet ik niet, maar de wijn komt bij mij een stuk sneller aan. Daarom besloot ik te zoeken naar de perfecte wijn voor op het terras, in de tuin of bij de picknick en kwam uit bij de Vinho Verde. Deze wijn is zo lekker zomers, fris en wat lager in alcoholpercentage dat ik jullie deze tip niet wil onthouden.

Vinho Verde is een frisse, witte wijn uit Portugal. Doordat er een lichte bubbel in zit en lekker koud gedronken moet worden, is het een heerlijke dorstlesser voor in de zomer. Waar je sommige wijnen wel jaren kunt bewaren, moet je bij een Vinho Verde de fles opentrekken binnen een jaar na de oogst.

Er zijn verschillende merken Vinho Verde te krijgen, in verschillende prijscategorieën en verschillende percentages alcohol. Als wijndummy heb ik de, natuurlijk vreselijk zware, taak op mij genomen om de volgende vier aan een proeftest te onderwerpen.

ah
José Maria da Fonseca

Nr. 1 José Maria da Fonseca, Vinho Verde 8,5%

Albert Heijn, € 3,99

Cijfer: 8,5

Omschrijving: Een halfdroge, frisse wijn met een aroma van meloen en citrus. Deze vind ik persoonlijk wat meer uitgesproken dan de andere drie Vinho Verdes. Perfect voor in de bloedhete zon.

 

gatao
Gatão

Nr. 2 Gatão, Vinho Verde 8,5%

Dirk, € 3,99

Cijfer: 8

Omschrijving: Deze Vinho Verde is friszuur en iets droger dan die van José Maria da Fonseca. Ook deze wijn is lekker fruitig.

 

 

arca nova
Acra Nova

Nr. 3 Acra Nova, Vinho Verde 10,5%

Grapedistrict, € 5,99

Cijfer: 7,5

Omschrijving: Een droge Vinho Verde met een bittertje van grapefruit. Deze is wat droger dan de nummers 1 en 2. Als je daarvan houdt is dat natuurlijk top, maar voor mij hadden de smaken wat meer uitgesproken mogen zijn.

 

casal mendes
Casal Mendes

Nr. 4 Casal Mendes, Vinho Verde 8,5%

Gall&Gall, € 4,99

Cijfer: 6,5

Omschrijving: De fles is leuk, maar de wijn viel toch wat tegen. Ik houd van droge wijn, maar dit was mij net iets te droog. De geur is vrij vlak en deze Vinho Verde heeft geen lange afdronk.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Like dan de Wijndummy Facebookpagina! En nu we toch bezig zijn:  Wijndummy is ook te vinden op Instagram.Wijndummy

Deel dit :