hoofdfoto lost luggage

Proosten op een verlaten koffer met Lost Luggage

Ik heb er weer twee nieuwe favorieten bij die nu regelmatig in onze wijnkast te vinden zijn. Ze zijn lekker en met een prima prijskaartje, namelijk € 5,99 per fles. Ik heb het over de Lost lost luggage vierkant labelsLuggage wijnen Tempranillo en Verdejo-Sauvignon Blanc. Lost Luggage komt uit Spanje, uit de wijnregio Castilla-La-Mancha.

Het koffer mysterie

De naam zegt het al: de zoekgeraakte koffer. Zoals de wijnmakers het zelf omschrijven, is de wijn vernoemd naar een koffer die jaren geleden onder een boom werd gevonden, middenin de wijngaard. De koffer was leeg en de eigenaar is nooit gevonden.

Lost Luggage Tempranillo

Zoals ene Jan op de site van de verkoper achterlaat: ‘kutwijn’. Ten eerste ben ik het daar niet mee eens en ten tweede ben ik dan gelijk benieuwd wat er zo kut is. Moet je van deze wijn houden? Ja. Als je liever gaat voor zacht en soepel, dan zit je verkeerd. Dit is wel een wijn met pit, met karakter en ja, het laat een drogend gevoel achter in je mond. Kun je daar niet tegen, dan kun je het zo poëtisch als deze Jan omschrijven. Ik heb er net weer drie flessen van besteld in ieder geval.
Naast het stoere karakter van de wijn, spatten de donkere fruitsmaken, met name bramen, uit je glas.

lost luggage tempranillo liggend

Lost Luggage Verdejo-Sauvignon Blanc

Een echte lente en zomer wijn, lekker fris en vol citrus. De wijn is erg gangbaar en prima te serveren op een feestje. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die vragen om een watertje. Ook hier heb ik er gelijk maar wat meer van besteld, want zodra het een goede, zonnige dag is, draai ik die dop er af. Kom maar door!

Lost luggage sauvignon blanc verdejo liggend

Te koop

Deze wijnen haal je bij Grapedistrict. Ze hebben niet in elke stad een winkel, maar gelukkig hebben ze ook een website waar je de wijnen kunt bestellen! Whoop whoop.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nlWijndummy

 

Deel dit :