chocolade en wijn 4

De perfecte bubbel bij de chocolade paaseitjes

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik zit mij alweer de godganse dag vol te proppen met paaseitjes. Mijn favoriet is toch wel de pure variant en gelukkig maar ook, want die past over het algemeen toch wel het beste bij wijn. Wijn en chocolade zijn nooit echt een briljante combinatie, omdat het de wijn al snel bitter en smakeloos maakt. Dat is ook niet gek, want chocolade is over het algemeen erg zoet waar je het beste gewoon een kop thee naast kunt serveren.

chocolade en wijn 1

Bruisende choco combi

Nu heb ik het geluk dat één van mijn favoriete bubbels een uitstekende combinatie is met pure chocolade. Een top combi voor bij een puur chocolade dessert, maar ook bij de donkerste paaseitjes. Je hebt er misschien nog nooit eentje geproefd, maar het is een ‘sparkling shiraz’. Shiraz is een blauw druivenras waar heerlijke rode wijnen van gemaakt worden. Dit is dan ook een rode wijn, maar dan met bubbels. Een sparkling shiraz is iets typisch Australisch, waar ze maar al te goed weten wat ze hiermee aan moeten.

chocolade en wijn 2

Sparkling shiraz van Schild Estate

Eén van mijn favorieten komt van Schild Estate en is in Nederland te koop bij Grapedistrict. Voor mensen die dat niet in de buurt hebben zitten, je kunt het ook online in je winkelwagen stoppen. Het is een stevige, maar fruitige bubbel die lekker is om ietsjes gekoeld te drinken. Niet al te goedkoop, namelijk € 15,49 per fles, maar zeker wel de moeite waard!

Andere wijn en chocolade toppers

Zoals ik al eerder zei, je kunt het beste gaan voor pure chocolade omdat daar gewoon het meeste bij past. Een Ruby Port is niet al te duur en is een goede combi. Je moet alleen wel van zo’n zoete port houden. Andere wijnen die bij pure chocolade kunnen passen zijn een Amerikaanse zinfandel of een Chileense carménère.
chocolade en wijn 3

Andere koek, uhhh chocolade

Wist je dat er ook chocolade bestaat speciaal voor bij je wijn? Het heet ‘Brix, chocolate for wine‘ en is in verschillende wijnhandels te koop. Check gewoon bij een zaak bij jou in de buurt of ze er wat van op de toonbank hebben liggen. Altijd leuk om te proberen, toch?

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :