open wijngaard dagen 2

Ontdek Nederland tijdens de Open Wijngaard Dagen

Wijn uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Argentinië, Zuid-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland, Australië en ga zo maar door. Het zijn wijnlanden die we allemaal wel kennen, maar wist je dat Nederland ook steeds meer een wijnland wordt? Al jaaaaaaren wordt er wijn in Nederland gemaakt en tegenwoordig schieten de wijngaarden uit de grond. En daar zit genoeg kwaliteit tussen kan ik je zeggen.

Open Wijngaard Dagen

Je verwacht het niet, maar in elke provincie zijn er wijngaarden te vinden. Veel van die wijngaarden gooien dit weekend (23 en 24 september) de deuren open tijdens de Open Wijngaard Dagen. Er zijn rondleidingen, proeverijen en sommige wijngaarden organiseren nog andere activiteiten. Leuk om eens een kijkje te nemen in je buurt of er een hele tour van te maken.

wijnglas wijngaard

Parelwijn

Eén van de wijngaarden die open is, is bijvoorbeeld het Betuws Wijndomein in Erichem. Onlangs kwam ik een bubbel van ze tegen in de wijnwinkel en was erg benieuwd. Deze Parelwijn heeft mij echt enorm verrast. Het was zacht, licht parelend en met aroma’s van citrus en peer. Deze bubbel doet zeker niet onder voor de gevestigde cava’s en prosecco’s en is misschien zelfs nog wel wat vriendelijker. Het is een heerlijke, zachte wijn. Mooi om mee te proosten, als aperitief, bij lichte gerechten of gewoon zo, omdat het lekker is.

druiven

Omdat Nederland zo noordelijk ligt en het klimaat hier een stuk kouder is dan de gevestigde wijnlanden, worden hier ook heel wat andere druiven aangeplant. Die druiven kunnen wel tegen ons koude kikkerlandje. Naast de klassieke Pinot Gris, Pinot Blanc en Chardonnay bijvoorbeeld, groeien andere witte druivenrassen zoals Johanniter en Solaris erg goed. Voor rood is de druif Regent weer een topper voor Nederland.

wijngaard

Kortom: Nederland heeft genoeg te bieden op wijngebied. Wil je weten welke wijngaard bij jou in de buurt open is? klik dan hier.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :