neuburger hoofdfoto

Onbekende druiven: De Neuburger

Om alle druivensoorten te kennen moet je wel een wonder zijn, want dat zijn er duizenden. Je moet dus nog wel even doorproeven wil je alles hebben gehad. Daarom vind ik het ook zo leuk wanneer ik weer eens op een, voor mij, onbekend ras stuit. Dit keer de druif Neuburger! Op de foto’s zie je de lege fles aangezien ik in mijn enthousiasme de wijn al op had voordat ik bedacht dat een fotootje wel leuk was geweest…..

Neuburger

Nou ja, Neuburger dus. Deze witte druivensoort groeit vrijwel alleen in Oostenrijk, en een beetje in Tsjechië, Slowakije en Roemenië. DNA-onderzoek, ja dat doen ze ook bij druiven, heeft aangetoond dat het een kruising is tussen Roter Veltliner en Sylvaner. Waarschijnlijk was het nog een ongelukje ook, maar wel gewenst kan ik je zeggen.

Neuburger 1

Landauer Neuburger Alte Reben 2015

Mijn Neuburger ontgroening komt van weingut Landauer, een klein familiebedrijf uit Oostenrijk. Het is een sappige en zachte wijn, fris maar ook rond. Een licht zoetje kenmerkt zich in smaken van tropisch fruit, maar het meest opvallende en verrassende aan deze wijn is toch wel de nootachtige smaak. En het is die smaak van amandelen die het een typische Neuburger maken.

Waarschijnlijk was het nog een ongelukje ook, maar wel gewenst kan ik je zeggen.

Wijn en spijs

Door het lichte zoetje past deze wijn mooi bij Aziatische gerechten, bij blauwe kaas, een salade of gebakken vis. Maar je zou het eten ook prima weg kunnen laten hoor. Op zichzelf kan deze wijn prima de middag en avond aan.

Waar te vinden

Deze wijn kwam bij mij op tafel dankzij Ewout Jansen van wijnwinkel Il diVino Wijnen in Hilversum. Bij hem in de winkel en in de webshop kun je deze verrassende Neuburger van weingut Landauer voor € 9,95 per fles in huis halen.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :