hema rose 3

Klanten brengen nieuwe HEMA rosé op de markt

Vanaf deze week is er een unieke HEMA rosé te vinden in het wijnschap. Het bijzondere aan Juntos Rosé is dat deze is geblend door twintig klanten, maar dan wel onder leiding van de Spaanse wijnmaker Carlos Rubén en wijnschrijver en connaisseur Harold Hamersma.

Hema rose 1

Consumentenrosé

De winkel is hiermee de eerste Nederlandse retailer die samen met consumenten een rosé op de markt brengt. De naam is dan ook niet raar gekozen, aangezien Juntos ‘samen’ betekent in het Spaans. Wijnmaker Carlos Rubén uit Aragón had acht basis roséwijnen van de druivenrassen bobal en tempranillo meegenomen. Het merendeel van het gezelschap bestond uit vrouwen, en dat was volgens Hamersma een pluspunt: “Vrouwen ruiken beter dan mannen, het is dan ook niet raar dat wijninkopers vaak vrouwen zijn”.
Met elkaar puzzelden de gasten net zolang tot er een wijnblend ontstond die ieders goedkeuring kon wegdragen; de meest ideale rosé volgens het gezelschap. De nieuwe wijn Juntos bestaat uit een blend van bobal, vaak gebruikt voor z’n volume, en tempranillo, die de wijn een serieuze body geeft.

hema rose 4

Spannend

Hoe de wijn smaakt, geen idee. Ik moet het nog proeven. Maar dat dit een leuk idee en handig marketing trucje is, dat is zeker. Ik ben wel benieuwd, dus misschien duik ik toch nog even de winkel in. Mocht je ook nieuwsgierig zijn, dan zou ik niet al te lang wachten. Er is maar een beperkte productie beschikbaar. Een fles Juntos Rosé kun je voor vijf euro online of in de winkel kopen.

hema rose 2

Blij

Alexandra Pouderoyen, wijninkoper van HEMA, is in ieder geval erg blij met het resultaat: “Het was natuurlijk heel spannend om dit te doen met mensen die wel van lekkere wijn houden maar geen expert zijn. Zeker omdat dit nog nooit eerder op deze manier is gedaan. Dan zie je pas dat blenden eigenlijk heel moeilijk is, in eerste instantie kan de geur fantastisch zijn, maar dan kan de smaak uiteindelijk helemaal wegvallen. Na zo’n vijf rondes kwam Juntos naar voren als favoriet van de groep, met een licht bloemige geur en een heerlijk frisse smaak, ideaal voor de zomer”.

hema rose 5

 

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :