nero di troia 3

Nero di Troia, een onbekende topper

Met duizenden en duizenden druivenrassen is het vrijwel onmogelijk om ze allemaal te kennen. Des te leuker is het dat je steeds weer iets nieuws kunt proberen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Elke wijnwinkel heeft wel een aantal flessen staan met wijn gemaakt van druivenrassen die jij niet kent. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Nero di Troia?

Nero di Troia

Nero di Troia is een rasechte Italiaanse druif, afkomstig uit de regio Puglia, waar krachtige, fruitige wijnen van worden gemaakt. Het is zeker geen makkelijke druif. De tannines zijn sterk aanwezig en dus is het aan wijnmaker om er een topwijn van te maken. Door een strenge selectie in de wijngaard, de druif op het juiste moment te plukken en de wijn goed te laten rijpen, worden de strenge tannines zachter.

nero di troia 2

Kopen, kopen, kopen

Ik kwam laatst een Nero di Troia tegen in de wijnwinkel voor een prima prijs en besloot deze mee naar huis te nemen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en dat vind ik juist nero di troia glaszo leuk. Nu scheelt het ook dat ik verschillende wijnstijlen zeer kan waarderen en dus een goede wijn niet snel niet lekker vind. Een slechte wijn daarentegen is een ander verhaal, maar dat heeft dan weer weinig met smaak te maken natuurlijk.

Maar goed, deze Nero di Troia van wijnhuis Rocca is toch echt wel een aanrader. Zeker niet te zwaar, dus ook prima om ’s middags open te trekken bij de borrel. Het is wel een stevige wijn met smaken van rood fruit zoals kersen en pruimen, kruidige tonen en tabak. gewoon lekker voor zo of anders bij een lekker stuk rood vlees, rijpe kazen of een heerlijk stuk lamsvlees.

Waar?

Deze fles kocht ik bij Il diVino in Hilversum, maar je kunt het hier ook in je virtuele boodschappenmandje leggen. Kosten zijn € 8,95 per fles.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

 

 

 

 

Deel dit :