wijngaard hoofdfoto 2

Lekker wijnen in de Nederlandse wijngaard

Lekker struinen tussen de wijnranken onder het genot van een glas wijn. Genieten toch? En daarna weer op de fiets stappen en binnen een kleine twintig minuten weer thuis zijn. Je hoeft niet per se over de grens, want er zijn wijngaarden genoeg in Nederland.

Nederland wijnland

Ook Nederland is een wijnland(je) aan het worden. Oké, tegen de groten der aarde kunnen we niet op, maar er is zeker kwaliteit binnen onze landsgrenzen te vinden. Niet alleen in Limburg, waar al vele jaren mooie wijnen vandaan komen -denk aan de Apostelhoeve-  maar ook in de rest van Nederland vind je wijngaarden.

wandelen door wijngaard

Wijngaard Zonnestraal

Bij mij in de buurt is dat bijvoorbeeld Wijngaard Zonnestraal, net buiten Hilversum. Misschien heb je er al wel eens van gehoord of heb je er iets meer dan een jaar geleden al iets over gelezen op mijn blog. Naast dat je altijd even kunt kijken hoe het met de stokken staat of als vrijwilliger bij kunt springen bij het onderhouden van de druivenstokken, kun je ook een rijtje wijnstokken leasen. Als leasehouder krijg je dan gelijk het jaar erop tien flessen wijn van de afgelopen oogst. De druiven die er groeien zijn onder meer Bacchus, Solaris en Johanniter.

wijngaard vlag

Wijn? Check!

Afgelopen weekend was het weer tijd om onze tien flessen op te halen en zoals altijd wijngaard hoofdfotomaakt eigenaar Alfred daar dan een mooi feestje van. Hamburgertjes op de grill, tuinstoelen uitgeklapt en de wijnglazen gevuld. En bijschenken, altijd bijschenken 🙂

Lekker wijnen

Wijngaard Zonnestraal is niet de enige wijngaard waar je als wijnliefhebber kunt aanklooien, weliswaar onder begeleiding, of eens een bezoekje aan kunt brengen. Als je meer wil weten over het gehele proces van de druif, van het laten groeien tot plukken, dan is het zeker de moeite waard om eens rond te kijken in je omgeving.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nlWijndummy

Deel dit :