moederdag wijn 1

Heb jij al Moederdag stress?

Heb jij al bedacht wat je aan je moeder geeft? Zondag 13 mei (2018) is het weer Moederdag en dus verwacht toch zeker een groot deel van de moeders een kleinigheidje. Nu kun je een kaartje sturen, bos bloemen geven of weer eens een macaroniketting knutselen om dat old skool gevoel weer naar boven te halen. Allemaal leuk en attent, maar een fles wijn scoort ook altijd. Je moeder moet dan wel van wijn houden, detail.

moederdag wijn 4

Keuzes

De schappen van de wijnzaken liggen, of staan, vol met heerlijke wijnen. Maar hoe kies je de perfecte fles voor Moederdag? Er zijn een paar manieren om tot je cadeaukeuze te komen.

Optie 1

Weet wat ze graag in haar glas heeft. Als je weet wat ze graag drinkt, dan kun je in een wijnwinkel makkelijk zeggen waar je naar op zoek bent. Ga niet voor de fles die ze normaal al in huis heeft staan, maar kies een variant. Eventueel met hulp van de verkoper. Zo is het toch nog een verrassing.

Optie 2

Heb je een leuke vakantie beleefd met je moeder waar jullie graag aan terugdenken, kijk dan of er in de wijnhandel een fles wijn te vinden is uit die streek. Als extraatje kun je ook nog een paar vakantiefoto’s toevoegen aan het Moederdag cadeau.

Optie 3

Normaal gesproken probeer ik mij niet te laten leiden door het etiket van een wijnfles, maar het kan wel wat extra’s toevoegen aan het cadeau. Stel, je moeder houdt enorm veel van dieren, dan is het leuk om een etiket met een dier te kiezen. Sommige wijnen hebben alleen al een geweldige naam. Zo heeft de Duitse wijnproducent Emil Bauer teksten op het etiket staan als: ‘No sex, drugs & Rock ’n Roll, just Riesling for me, thanks’ en ‘If you are a racist, terrorist or just an asshole. Don’t drink my Sauvignon Blanc’. Toch geinig.
vier etiketten met ballen moederdag wijn
etiketten wijnen emil bauer

Final touch

Om het cadeau helemaal af te maken, wikkel je er een gezellig papiertje omheen. Voor de ultieme final touch knutsel je er ook nog even zo’n lekker prikkende macaroniketting bij of snor een oude tekening op.

Sparkling Shiraz

Mijn favoriet is een sparkling shiraz. Het is een bubbel, maar dan van rode wijn. Lekker feestelijk en weer eens wat anders dan anders. Drink deze bubbel licht gekoeld (echt niet te koud) voor het lekkerste slokje. Verschillende Australische wijnhuizen produceren een sparkling shiraz, het is dan ook een echte Australische specialiteit. Ik haal mijn sparkling shiraz vaak bij Grapedistrict. Daar heb je er één van Schild Estate en die is yummmmmmmmmmmmmm.
chocolade en wijn 2 moederdag

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op InstagramTwitter en ga je naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :