La Pauline Plaisir Rosé 3 rosé tip

De mei rosé tip

Dankzij een mega feestdagkorting staat de nieuwe loungeset al in de tuin. Ik kan dan ook niet wachten om met mijn voeten in een bak water, de zon de kans te geven een melkfleswitte bikiniafdruk op mij achter te laten. Als ik naar de voorspellingen kijk hou ik hoop en duik dan ook maar vast in een zonnige rosé tip voor de zomer. Deze keer: La Pauline Plaisir Rosé (12,5%).

Rosé weetjes

Wie denkt dat het maken van rosé gewoon een kwestie is van witte met rode wijn mengen, heeft het mis. Alleen voor de Champagnestreek in Frankrijk geldt een uitzondering, daar mag het weer wel. Echte rosé wordt gemaakt van blauwe druiven en kan op verschillende manieren gemaakt worden. De rode kleur van rosé komt uit de druivenschil, bij een lichte rosé zitten de druivenschillen korter in het proces om rosé te maken. Des te langer de schillen erin blijven, des te dieper de kleur. Om de rosé regeltjes nog ingewikkelder te maken: zoals eerder gezegd worden over het algemeen geen witte en rode wijn met elkaar vermengd, maar mogen witte en blauwe druiven wel weer met elkaar gemengd worden voor rosé.

Maar goed, door met de La Pauline Plaisir Rosé!

La Pauline Plaisir Rosé 2 rosé tip

De kleur

Oranje-paars-roze, is dat een officiële kleur? Het ziet er in ieder geval fleurig en kleurig uit. Voordat ik mij ooit verdiepte in rosé, zou ik deze kleur associëren met zoet, maar dat is onzin. De kleur van een rosé heeft niets te maken met de zoetheid van de wijn. Een heel lichte rosé kan zoet zijn en een diep roze rosé droog. Toch associëren veel mensen donkere rosé met zoet en flauw, omdat dit vaak de ervaring van (de wat mindere kwaliteitsrosé) op een terras is.

De smaak

Een verrassend droge, maar toch ook frisse wijn. Het is erg zomers met een licht zuurtje en bittertje en heeft smaken van rood fruit (frambozen, aardbeien en rode bessen). Vooral in het zonnetje werkt deze rosé prima, dorstlessend bijna.

Doordrinkgehalte

vier wijnglazen
Een prima wijn om op voorraad te hebben, want op een zomerse dag gaan er hier zo een paar flessen van open!

De druiven

In La Pauline Plaisir Rosé zit 60% grenache en 40% syrah.La Pauline Plaisir Rosé 1 rosé tip
Grenache (in het Spaans: Garnacha) is een geliefde blauwe druif voor rode wijn en voor rosé. In rode wijn geeft het een fruitige smaak weer van bosbessen, zwarte kersen en kruiden. Het is een zeer populaire druif, maar omdat het vaak in blends wordt gebruikt vind je het niet snel terug op een etiket.
Syrah zorgt voor stevige en kruidige wijnen. In Australië, waar de druif shiraz wordt genoemd, zijn de wijnen vaak wat rijper en zoeter.

Waar te koop?

Bij de Wijnbeurs, een site waar je online wijn kunt kopen. Een fles La Pauline Plaisir Rosé kost € 6,99 en is vanaf een doosje (zes flessen) te bestellen. Klinkt misschien een beetje veel in één keer, maar je hebt toch nog de hele zomer 😉

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :