Limoncello 4

Maak nu alvast de limoncello voor die zonnige lentedag

Lentekriebels!!!!!! De kou is nu toch wel voorbij (hoop ik toch) en nu ik van de eerste warme zonnestralen heb genoten, ben ik wel klaar voor de lente. Ik zie mijzelf al weer helemaal in de tuin zitten, wel met een dik vest aan, en een gezellig glaasje limoncello in de hand. Helemaal leuk wanneer je die limoncello zelf maakt.

Voor LibelleTV maakte ik een vlog. Bekijk hier hoe ik de limoncello maak.

Limoncello 2

Limoncello maken, fase 1

Ik maak het met wodka (40%) omdat dat nu eenmaal makkelijker te krijgen is dan pure alcohol. Gebruik daar zo’n 750 ml voor. Verder ongeveer 8 biologische citroenen, neem echt biologische zodat ze niet bespoten zijn. Ik laat ze eerst altijd even in een bak met water staan en haal dan met een dunschiller de schillen eraf. Die stop je vervolgens samen met de wodka in een weckpot. Laat dat zeker twee weken op een koele en donkere plek staan. Af en toe even “walsen” en weer terugzetten.

Limoncello 1

Limoncello maken, fase 2

Na die tijd giet je 180 tot 210 gram suiker (afhankelijk van wat je lekker vindt, begin anders met 200) bij 4 dl water in een pannetje (of minder als je de alcohol hoger wil) en brengt dat aan de kook. Je zeeft de schillen uit het inmiddels gele wodka mengsel en giet het afgekoelde suikerwater daarbij. Dat giet je in een fles die je ook weer zo’n twee tot drie weken op een koele en donkere plek zet. Daarna moet het klaar zijn.

Vriezer of koelkast

Vanwege het lagere alcohol gehalte, door het gebruik van wodka en geen pure alcohol, niet te lang in de vriezer bewaren. Ik leg het een paar uur voor gebruik in de vriezer. Verder bewaar ik het in de koelkast.

Limoncello 3

Variatietips

Je kunt er ook een limoentje doorheen doen of vervang een deel van het water voor het sap van de citroenen. Experimenteer met hoeveelheden citroen, suiker en water totdat jij jouw perfecte combinatie hebt!

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

 

 

Deel dit :