liefdesverdriet en wijn

Liefdesverdriet en wijn, de comfort combi’s

Een tijdje terug kwam een vriendin naar mij toe met de vraag welke wijn perfect is om open te trekken wanneer je zwelgt in liefdesverdriet. Een goede vraag, maar moeilijk te beantwoorden aangezien je toch het gevoel hebt dat op dat moment niets helpt. Wat je wel kunt doen om het leed iets te verzachten is om de juiste wijn bij jouw comfort food te pakken.

Cookie Dough ijs

Cookie Dough ijs is mijn topfavoriet, liefdesverdriet of niet. Maar als je dan toch zwelgt in je ellende en met je joggingbroek op de bank ploft, kun je het maar beter goed aanpakken.

liefdesverdriet en ijs

Wijnadvies: Plaimont – Pacherenc du Vic-Bilh 2014

Paprikachips

liefdesverdriet en chips

Chips is makkelijk en je hebt het vaak nog wel in huis. Met deze Cabernet Sauvignon heb je een prima combinatie te pakken.

Wijnadvies: Columbia Crest – Cabernet-Sauvignon 2013

Pure chocolade

Chocolade maakt gelukkig dankzij de endorfine die vrijkomt en dus moet je dit wel in huis liefdesverdriet en chocoladehalen. Met deze portwijn kom jij de avond wel door.

 

Wijnadvies: Bergsig – Cape LBV 2006

Donuts

liefdesverdriet en donuts

Vet en suiker, prima eten om op los te gaan wanneer de tissues naast je liggen. Met deze frisse en zoete Moscato d’Asti, heb je een prima combi.

Wijnadvies: Pico Maccario – Dolcevita – Moscato d’Asti 2014

Bouillonsoep

Soms moet je niets hebben van die vette snacks en gaat er alleen maar een simpel liefsdesverdriet en bouillonsoepbouillonsoepje in. Ook prima natuurlijk.

 

Wijnadvies: Domaine Félines – Picpoul de Pinet 2014

Volg Wijndummy ook op Facebook en Instagram!

Wijndummy

Deel dit :