zomerse wijnen Wijndummy

Wijnproeverij Één13, lekker wijnen in Tilburg

Zet zondag 16 oktober in je agenda, want dan reis je af naar Tilburg! Van 13:00 tot 17:00 staat er een uitdagende wijnproeverij op je te wachten: Één13.

Wat is Één13?

Het is een samenwerkingsverband van vijf partners in wine met ieder een voorliefde voor een bepaald land, bepaalde streek of soort wijn. Allemaal vertegenwoordigen zij de kleine onontdekte topproducenten die het beste in de druif naar boven halen. Zij staan zondag de 16e voor je klaar om je te verrassen met de meest prachtige producten.

Wie zijn de deelnemers?

DIS DONC – Boutique Champagnes van RM vignerons.
INTO ITALIA – Wijnen zo mooi, dat Italië ze eigenlijk voor zichzelf wilde houden.
DRUIF MET PIT – Ambachtelijke wijnen van vignerons indépendants en Duitse regionale topproducenten.
APRECIAR – Portugese kwaliteitswijnen.
EPIC WINES – Just damn good “new” California wines.

Geen hotemetoterig gezever, maar gewoon genieten

Voor wie is de proeverij?

Voor iedereen, als je maar oud genoeg bent om wijn te mogen drinken. Heb je wijnkennis nodig? Nee, maar zin in wijn is zeker aan te raden 😉 Één13 is er juist om mensen kennis te laten maken met deze onbekende wijnen. Het leuke is dat je niet alleen je smaak kunt verbreden, maar ook je kennis mocht je dat willen. Dat is wat ik zo leuk vind aan dit soort proeverijen: ontdekken! Geen hotemetoterig gezever, maar gewoon genieten voor iedereen. Naast de selectie van de bovengenoemde deelnemers, is er ook een sommelier selectie te proeven. Die selectie is samengesteld in samenwerking met talentvolle sommeliers en vinologen. Oh, en voor wie bang is na wijn twee, drie of vier om te vallen, er wordt ook een hapje geserveerd om je op de been te houden.

Waar?

Zoals gezegd is dit hele feestje dus in Tilburg. Misschien voor veel mensen niet echt om de hoek, maar als de NS z’n werk een beetje doet kun je er prima komen. Met de auto kan natuurlijk ook, maar dat vind ik persoonlijk altijd een beetje zonde van al dat lekkers dat je dan weer uit moet spugen in zo’n bakje. De proeverij wordt gehouden in Eethuis Twintig, Piushaven 20B. Kaarten kosten € 12,50 voor de early birds onder ons en € 15,- euro aan de deur op de dag zelf. Kaarten zijn HIER te bestellen via DisDonc. Misschien herken je de naam nog van een eerdere blog over Champagne!

Misschien zie ik je de 16e bij Één13! Zin in!

PS: Vind je Tilburg iets te ver voor een middagje? Ga dan op zaterdag en pak er een gezellige overnachting bij! Waarom ook niet? De proeverij is op elk moment te bezoeken tussen 13:00 en 17:00.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :