hoofdfoto dordrecht

Lekker wijnen in Dordrecht

Net terug van een kort weekend Dordrecht en ik zit nu al te denken wanneer ik weer terug ga. Wat een fijne adresjes voor een goed glas wijn. Er waren er zelfs nog meer dan waar ik nu ben geweest, maar ik had er simpelweg de tijd niet voor om alles eens proefondervindelijk te testen. Ik zal dus ook wel terug moeten, helaas 🙂 Toch wil ik jullie deze wijntips voor Dordrecht niet onthouden.

Kopen, drinken, borrelen en dat met uitzicht

Aan de Voorstraat 227 ligt de wijnwinkel én wijnbar Rood, Wit & Rosé. Als je er langsloopt zie je vooral een wijnwinkel, maar het is zeker aan te raden naar binnen te stappen. Achterin staan er namelijk meerdere tafels, met uitzicht op het water, waar je heerlijk kunt zitten. Ze hebben zo’n zestig wijnen die je per glas kunt bestellen, stuk voor stuk mooie keuzes. Ook de borrel- en lunchkaart mag er wezen. Je kunt gaan voor een selectie kazen die worden afgestemd op jouw wijn, voor wilde zalm of voor de andere lekkere, en biologische, keuzes.

rood wit rose wijnbar dordrecht
wijnbar Rood, Wit & Rosé

Casual wijnen

Voor een casual glas wijn kun je prima terecht bij BRUT Food & Wine Bar, gelegen aan de Groenmarkt. In deze gezellige pijpenla zijn er verschillende soorten wijn te bestellen per glas of per fles. Ik moet zeggen dat ik het assortiment per glas voor een wijnbar tegen vind vallen. Zo zijn er maar acht witte wijnen per glas te bestellen en zeven rode. Daarbij komt dat ik minder gecharmeerd was van onze witte wijn keuzes (Autralian Choice Chardonnay en de Portugese Terras d’Uva Branco). Deze waren niet erg spannend of onderscheidend. Een rode Cabernet Franc (ter vervanging van de Australische Pinot Noir…….) en de Dao Colheita waren helemaal prima. Een leuke wijnbar om eens gezellig bij te kletsen en te genieten, maar niet om stijl van achterover te slaan.

wijnbar BRUT dordrecht
wijnbar BRUT

Lekker eten

Bistro Twee33, gelegen aan de toepasselijke weg ‘Wijnstraat’ schijnt erg goed te zijn voor een glas wijn en een gezellig hapje eten. Helaas zat die al vol toen wij ’s middags informeerden voor een tafeltje. Over de wijnkaart en het eten kan ik dus niets zeggen, maar de sfeer die de zaak ademde was top. Mooi, kleurig, intiem en servethouders van wijnkurken. Hopelijk hebben ze de volgende keer wel een tafel, want ik ben benieuwd.
Lang treuren was niet nodig, want even verderop kwamen wij langs een geweldig visrestaurant. ‘De Stroper’ heeft een prachtige menukaart en een even prachtige wijnkaart. De prijzen zijn iets bovengemiddeld, maar voor een viergangen menu 42 euro betalen, vind ik niet duur. Al helemaal niet wanneer die gerechten stuk voor stuk top zijn. Dit restaurant vind je aan de Wijnbrug. Ik zeg je, het is een teken 🙂

restaurant de stroper dordrecht
visrestaurant De Stroper

Gastrobar

Op de terugweg naar het hotel kwamen wij nog langs Restaurant Post, vlakbij het station aan de Johan de Wittstraat. Voor een rustig avondje samen is het wellicht wat druk en er liepen veel kinderen rond, maar het heeft wel weer een heel eigen charme. Van jong tot oud kun je bij deze gastrobar terecht. Hoe het eten is, weet ik niet, maar de wijnkaart zag er prima en overzichtelijk uit. Met negen witte en negen rode wijnen per glas een leuke wijnkaart voor dit restaurant.

Restaurant Post Dordrecht
restaurant Post

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nlWijndummy

Deel dit :