etiketten met ballen

“Niet voor klootzakken” en andere etiketten met ballen

Je hebt etiketten en je hebt de etiketten van het Duitse wijnhuis Emil Bauer & Söhne. Ik dacht eerst nog dat het een gigantisch goede grap was, totdat ik zag dat de wijnen met de heerlijk provocerende teksten daadwerkelijk bestaan.

vier etiketten met ballen

En zo zijn er nog wel een paar uit de koker van Martin en Alexander Bauer, die de vijfde Emil Bauer Alex und Martin BAUERgeneratie wijnmakers leiden. In een interview vertellen de mannen dat het idee voor de etiketten is ontstaan nadat ze een paar glazen achter de kiezen hadden, goh verrassend. Natuurlijk hebben de flessen voor wel wat geïrriteerde blikken gezorgd, maar dat ging ook wel weer snel over. En zeg nou zelf… hoe leuk is dit om te geven op een feestje of om zelf te schenken?

Sex, drugs & Rock’n Roll, just Riesling for me, thanks

riesling100% Riesling
Alcoholpercentage: 12%
Een droge Riesling met frisse zuren, perzik en mediterraans fruit. Het best te drinken op een temperatuur van 8 tot 10°C. Deze klassieke Riesling is heerlijk bij zeevruchten en kalfsvlees.

If You Are A Racist, A Terrorist Or Just An Asshole, don’t drink my Sauvignon Blanc

100% Sauvignon Blancsauvignon blanc
Alcoholpercentage: 12,5%
Een Sauvignon Blanc zoals een Sauvignon Blanc moet zijn: fris, fruitig, ongecompliceerd en bullshitvrij -nu we er toch zo lekker in zitten-. Ook deze wijn drink je op een temperatuur van 8 tot 10°C en is heerlijk bij vis. De wijn is gekwalificeerd als ‘Nußdorfer Ortswein’, dat betekent dat de oogst met de hand is gebeurd.

My Merlot Is Not The Answer. It Just Makes You Forget The Question

merlot100% Merlot
Alcoholpercentage: 14%
Volle smaak van donker fruit, kersen, bessen en een ronde afdronk. De tannines in deze wijn zijn zacht en de wijn past goed bij rund, lam, wild en kazen. Lekker voor bij het kerstdiner bijvoorbeeld. Deze Merlot drink je het best op een temperatuur van 16 tot 18°C.

If You Can’t Be Happy At Least You Can Be Drunk With My Noir

30% Cabernet Sauvignon, 30% Pinot Noir, 35% Merlot en 5% Nebbiolonoir
Alcoholpercentage: 14,5%
Licht pittige fruitsmaken, toast en een klein beetje vanille. Deze rode mengelmoes is heerlijk bij rundvlees, lam en wild en drink je op een temperatuur van 14 tot 16°C.

Het familiebedrijf Bauer produceert hun wijnen in het wijnbouwgebied Pfalz waar ze vooral Sauvignon Blanc, Riesling, Grauer Burgunder/Grauburgunder (bij de meesten beter bekend als Pinot Gris), Weißburgunder (a.k.a. Pinot Blanc) en Silvaner verbouwen. Er wordt een tig aantal wijnen geproduceerd, maar die hebben niet allemaal deze heerlijke etiketten.

Emil Bauer No Sex 2
In Nederland kun je deze wijnen onder andere bestellen in de webshop van Jacobus Toet, bij PerfecteWijn en Wine in Black.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op InstagramWijndummy

 

Deel dit :