kerstwijnen supermarkt wijn

Kerstwijnen proeven

Met de feestdagen voor de deur zijn wijnwinkels altijd erg druk. Niet alleen worden er massaal relatiegeschenken en kerstpakketten besteld, mensen zijn ook druk op zoek naar feestelijke kerstwijnen. Het fijne voor ons is dan ook dat veel zaken een (inloop)proeverij houden waar ze of van hun restanten af willen komen of ons de gelegenheid geven een topwijn te proberen voor bij het kerstdiner. Nu moet ik zeggen dat wanneer ik nu naar een proeverij ga, de gekochte fles het echt niet haalt tot de kerst, maar dat geeft niet. Ik ga de proeverijen graag af op zoek naar een leuke wijn om te kopen, te onthouden voor een andere keer of om geheel nieuwe smaken te ontdekken. Wil jij ook wel eens wat anders dan altijd maar diezelfde wijn? Loop dan binnenkort bijvoorbeeld eens bij deze proeverijen binnen.

Wijnkoperij de Hermitage

Waar: Amsterdam
Wanneer: zaterdagmiddag 3 december
Entree: gratis
Wat: Volgens eigen zeggen is het een opruiming van kelderrestanten tegen bodemprijzen. Daarbij krijg je die dag ook 15% korting op het hele assortiment. Handig om in te slaan voor de feestdagen dus.

Allerhande Kerstfestival

Waar: Spoorwegmuseum Utrecht
Wanneer: 9, 10, 11 december
Entree: € 10,-
Wat: Het inmiddels bekende Allerhande Kerstfestival gaat weer bijna van start met proeverijen workshops, recepten en trends. Kaartjes koop je per tijdslot, dus niet alle tijdstippen zijn nog vrij.

De Kasteelhoeve

Waar: IJhorst (Overijssel)
Wanneer: zondagmiddag 11 december
Entree: gratis
Wat: Een wijnproeverij in kerstsfeer inclusief knus houtvuur en rijkelijk gevulde proeftafels. Voor aanmelden zie link.

Winterse Waarmarkt

Waar: Nijmegen
Wanneer: zondagmiddag 11 december
Entree: gratis
Wat: De naam zegt het al wel: een winterse markt. Ook is er een stand (Lang Leve de Wijn) waar de flessen wijn open staan om te proeven. Er worden gewoon glazen wijn verkocht en voor 5 euro kun je onbeperkt proeven.

Café ’t Zonneke

Waar: Rosmalen
Wanneer: vrijdag 16 december
Entree: € 7,50
Wat: Proeverij van negen wijnen (4 wit, 5 rood) van hun huisleverancier LDDV Wijnen. Voor aanmelden zie link.

Informeer ook bij de wijnwinkel in je eigen buurt of er nog een leuke (inloop)proeverij op de agenda staat. Altijd handig!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :