antikater

Kater? Tips om er vanaf te komen!

gelukkig nieuwjaar

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!!!!

DAT WE MAAR WEER VEEL LEUKE WIJNTJES DRINKEN IN 2016!

Oh sorry, schreeuw ik te hard? Tja, zo’n kater komt de volgende dag altijd hard aan. Maarrrrrrrrr… daar kunnen we iets aan doen. Het beste is natuurlijk om niet te drinken, maar ja, kom op.

kater in bed

TIP 1 Water

Drink water, veel water. Je bent uitgedroogd en daarom kun je maar beter een aantal grotewater drinken glazen water drinken wanneer je wakker bent. Ook voordat je gaat slapen even wat water drinken helpt al de volgende dag. Ga je liever voor thee, dan kun je kamillethee drinken. Kamillethee kalmeert je maag die waarschijnlijk toch wat van streek is.

TIP 2 Hongerrrrrrrr

etenJe hebt waarschijnlijk onwijs veel zin in vet eten: NIET DOEN! Je lichaam is met een kater al druk genoeg met het afbreken van alcohol en het verbranden van de calorieën die je binnen hebt gekregen. Het wordt dan wel een beetje druk voor je brakke lichaam om ook nog eens met al dat vet aan de slag te gaan. Je trek in vette hap is na het eten misschien even gestild, maar je kater zal langer duren.
-te veel- Alcohol zorgt voor vermoeidheid en een verlies van mineralen. Daarom kun je beter zorgen dat je dit in huis hebt:
Kiwi / honing / zalm: zouden de afbraak van alcohol bevorderen.
Gekookt ei: geeft je energie. Het liefst met nog een snufje zout.
Soep / augurken / rookvlees: helpen je het zouttekort in je lichaam herstellen. Helemaal goed is een kip noedel soep. Het is licht voor je maag en levert de nodige koolhydraten en proteïnen. Door het zout houd je vocht langer vast, wat goed is aangezien je uitgedroogd bent.

TIP 3 Anti-katerpil

Je ziet ze tegenwoordig wel bij elke drogisterij: de anti-katerpil. Of ze nou werken of niet, antikater pildat weet ik niet, maar er zijn mensen die erbij zweren. Vaak neem je een pil voordat je gaat slapen, dus zorg ervoor dat je het al wel in huis hebt. Heb je nu misschien niets aan als je dit met je brakke hoofd leest, maar dan weet je het voor je volgende potentiële kater. Aangezien ik geen ervaringsdeskundige ben, zou ik wel nog wat informatie bij de drogist vragen.

Sterkte vandaag nog en succes met alle volgende brakke ochtenden, die misschien in het vervolg een stuk minder erg zullen zijn. Proost!

proost

Like je de Wijndummy Facebookpagina nog niet? Doe dat dan gezellig alsnog en volg Wijndummy ook via Instagram voor interessante reviews.Wijndummy

Deel dit :