Kaiken wines hoofdfoto

In het zonnetje: De toppers van Kaiken

De bovenste lade van onze wijnkast is gevuld met wijnen van één van mijn favorieten: Kaiken Wines. Helaas zijn de flessen van dit merk niet overal te koop, maar online en bij sommige betere wijnwinkels kun je ervoor terecht.

Kaiken wines liggend

Kaiken Wines komt voort uit het brein van Aurelio Montes, een befaamde wijnmaker uit capsule KaikenChili. Toen hij op bezoek was in het gebied Mendoza in buurland Argentinië, was hij enorm onder de indruk van de mogelijkheden die er waren om wijn te maken. Dat was in 2001 en een jaar later werd Kaiken opgezet. De vogels op de hals van de fles stellen de wilde ganzen voor die tussen Chili en Argentinië vliegen, de Caiquenes. Op het etiket zijn de tekeningen van de Andes te zien, het berggebied tussen de twee landen. Daarmee wil hij zeggen dat Kaiken Wines het beste uit de twee gebieden haalt.

De wijnen

Nu moet ik wel zeggen dat ik nog niet alle wijnen van het wijnhuis heb geproefd. Zo ben ik nog altijd heel erg benieuwd naar de Brut-versie (bubbel) en de Kaiken Mai. Deze laatste gaat alleen tussen de 45 en 55 euro over de toonbank, dus dat is wel even een dingetje. Gelukkig zijn er ook betaalbare topwijnen binnen de selectie.

Kaiken wijnenKaiken Reserva
Druiven: Cabernet Sauvignon en Malbec
Gemiddelde verkoopprijs per fles: € 8,95
Smaak: In de Reserva wijnen van Kaiken proef je als het ware de Mendoza. De wijnen kennen veel fruit en zijn zeer aromatisch. Echt topwijnen en voor die prijs al helemaal. De wijnen zijn zes maanden gerijpt op Frans eiken.

Kaiken Terroir
Druiven: Cabernet Sauvignon en Malbec die geblend worden met Bonarda en Petit Verdot. Er is ook een witte wijn van Torrontés.
Gemiddelde verkoopprijs per fles: € 10,75
Smaak: Fruitige aroma’s met veel complexiteit. Deze wijnen hebben tien maanden op Frans eiken gelegen en zijn daarna nog eens zes maanden in de fles gerijpt. De witte Torrontés is verrassend fris en complex. Je proeft de Argentijnse zon.

Kaiken UltraKaiken ultra wines
Druiven: Malbec en Cabernet Sauvignon
Gemiddelde verkoopprijs per fles: € 15,95
Smaak: De Ultra doet zijn naam eer aan. Wat een overweldigende lekkere wijnen. Krachtig vol en soepel. Geweldige wijn om in huis te hebben, vooral nu de dagen kouder worden! En de fles ziet er nog mooi uit om als cadeau te geven ook.

De Ultra selectie is ook echt ultra vind ik persoonlijk. Je merkt dat naarmate de prijs van de verschillende soorten Kaiken toeneemt, ook de smaaksensatie en complexiteit omhoog schiet.

Kaiken Brut & Kaiken Mai 
Zoals ik al zei heeft Kaiken ook nog deze twee wijnen in het assortiment, maar die moet ik toch echt nog eerst eens proeven. De Brut is verkrijgbaar voor zo’n achttien euro terwijl de Mai zo vijftig euro kan kosten.

Online zijn de wijnen van Kaiken via meerdere leveranciers te bestellen. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Siersma Wijnadvies en Wijnhuis Robbers & van den Hoogen.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

 

 

Deel dit :