Modern Family season 8

De huisvrouwenwijn van Claire en Gloria uit Modern Family

Fans van Modern Family opgelet! Seizoen 8 is begonnen. Maar als echte fan wist je dat misschien al 🙂 Afgelopen woensdag ging het nieuwe seizoen in Amerika van start. Ik hou van die serie. Natuurlijk is de ene aflevering beter dan de andere en had Lily een tijd lang beter geen tekst kunnen hebben, maar over het algemeen: LOVE IT! Ik rol vaak genoeg van de bank van het lachen.

Naast de verschillen in de opmerkelijke gezinnen binnen één familie, hebben de schrijvers de individuele personages ook sterk neergezet. En daar kom ik gelijk bij het doel van deze blog: wijn! Zorgzame, overbezorgde, chaotische en gefrustreerde Claire, moeder van drie (eigenlijk vier als je haar man Phil meerekent), houdt van wijn. En niet zo’n beetje ook als je de vele grappen over haar en wijn op een rijtje zet. Claire is alles wat ik niet wil zijn, maar ik kan mij prima verplaatsen in haar behoefte aan een glas wijn wanneer een typische gezinssituatie in huize Dunphy weer uitmondt in chaos. Een grote tegenstelling is huize Pritchett waar Gloria en Jay meer van de verfijnde smaken lijken te houden. Een mooie rode wijn in een even mooi glas die losjes in de hand gehouden wordt. Wijn lijkt daar meer te zijn om van te genieten dan om de dag door te komen. Daarom deze week: de huisvrouwenwijn van Modern Family. De Claire- en Gloriawijnen.

modern family calire-wine
BRON: ABC Modern Family
Claire Dunphy

Claire is huisvrouw, “soccermom”, moeder en werkende vrouw ineen. Met zoveel ballen die ze in de lucht moet houden, zou ik ook een fles wijn in de buurt willen hebben. Ik heb het nog nooit in de serie gezien, maar een BIB-wijn komt gelijk in mij op. Het wordt verafschuwd door de één en door de ander als super handig gezien: de Bag In Box. Nu moet ik wel zeggen dat de kwaliteit van sommige zakken-wijn-in-een-doosje een stuk verbeterd is, maar een fles staat toch chiquer en de wijn is meestal ook lekkerder. Maar goed, als ik een overwerkte moeder/huisvrouw/carrièrevrouw zou zijn, zou ik graag een BIBje bij de hand hebben.

wine-moments-claire modern family
BRON: ABC Modern Family

Een andere typische huisvrouwenwijn vind ik dan weer een Pinot Grigio en dan vooral vanwege de populaire afkorting: Pinot. De zinnen: “Bring out the Pinot”of “Zet de Pinot even koud” komen in series, en in het echte leven, nog wel eens voorbij. Het is ook een makkelijke wijn: fris, fruitig en goed voor elke borrel. Lekker makkelijk en ongecompliceerd, iets wat Claire wel kan gebruiken.

modern family gloria white wine
BRON: ABC Modern Family
Gloria

Gloria is weer een ander verhaal. Daar zit meer stijl, meer klasse en geld. Ze drinkt zowel rode als witte wijn. Gloria is wel een type voor een ronde, soepele wijn (past perfect bij haar jaloersmakende lichaamsvorm) met een beetje temperament. Ze is tenslotte een verhitte Colombiaanse -in de serie-. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot kan goed, maar een mooie kruidige Malbec is ook niet verkeerd. Helemaal leuk zou een Colombiaanse wijn zijn, maar daar ben ik niet zo in thuis. Wel een idee om eens in te duiken. Wat witte wijn betreft zie ik haar wel met volle, ronde en beetje complexe Chardonnay. Één uit Argentinië bijvoorbeeld.

Modern family Gloria red wine
BRON: ABC Modern Family

Hopelijk starten we in Nederland ook snel met het nieuwe seizoen van Modern Family. Ik haal alvast de wijn in huis!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :