hoofdfoto de wijnfiets

Hollandser kan het niet: De Wijnfiets

Terwijl afgelopen weekend menigeen los ging op festivals als Lowlands, Dutch Valley en weet ik veel hoeveel gezellige feestjes, was ik te vinden op waarschijnlijk het slechtst opgezette festival ever. Vlakbij station Utrecht Leidsche Rijn, op het Berlijnplein, vond het festival ‘A Lazy Weekend’ plaats. De toegang was gratis en dat was maar goed ook. Ik denk dat de oorspronkelijke opzet een soort van Alice in Wonderland moest zijn, waarbij het terrein was ingedeeld als doolhof en waar onder meer overacterende types in konijnenpakken rondliepen. Van de beloofde foodtrucks en vier podia heb ik niets gezien (twee vage podia en anderhalve foodtruck) en het doolhof leek er meer op alsof je op elk moment bij de urinoirs uit zou komen.

festival met wijnfiets

Het lichtpuntje

Ondanks dat alles was er één lichtpuntje, het licht aan het einde van de tunnel, het Utopia van het “festival”: De Wijnfiets! Ik had ze al eens voorbij zien komen op Instagram, maar wilde het briljante idee van Arthur en Eva nu wel eens in het echt zien.

Arthur en eva wijnfiets

De wijnfiets

Het idee is zo simpel als wat en toch is het de enige in Nederland. Het begon allemaal toen wijnkenner en wijnliefhebber Arthur de Broodfiets zag voor zijn werk in het UMC. Waarom niet zoiets doen met wijn? Het idee was geboren en hij en zijn vrouw Eva toverden een bakfiets om tot een volwaardige mobiele wijnbar. Sinds 2014 fietsen ze er al mee rond en staan ze op festivals, bedrijfsfeestjes, bruiloften en partijen.

de wijnfiets compi

De wijnen die ze serveren zijn zeker niet van die goedkope slobberwijntjes waar je na twee glazen al hoofdpijn van krijgt. Als echte wijnliefhebbers gaan Arthur en Eva echt voor kwaliteit. Ze hebben wit, rood, rosé en bubbels en aan elke aanvraag is wel een mouw te passen. Wie niet in Utrecht woont hoeft niet te treuren, De Wijnfiets past namelijk gewoon in een boedelbak. Van Groningen tot aan Limburg en van Haarlem tot Enschede, op elk feestje kunnen ze binnen komen fietsen.

Voor mij waren ze afgelopen weekend in ieder geval een geschenk uit de hemel. Nadat ik aan het konijn was ontsnapt, in mijn vlucht bijna was gestruikeld over een losgeslagen zitzak en vier keer was verdwaald in het doolhof, kon ik wel een verfrissend glas wijn gebruiken. Wil je ook meer weten over De Wijnfiets? Kijk dan op hun site!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :