happy halloween

Hallowine, uh Halloween!

De griezeldag van het jaar staat voor de deur: Halloween! De feestdag die is overgewaaid uit Amerika wint ook in Nederland elk jaar aan populariteit. Kroegen en zalen organiseren feesten en het Halloween snoepgoed en griezelige slingers liggen in de winkelschappen. Sta jij nu ook de trappelen om een Halloweenfeest thuis te geven, dan heb je misschien wel wat aan deze Hallowine-tips!

Duivelse Halloween wijn

De lijn ‘Casillero del Diablo’, oftewel de duivelskelder, is van wijnhuis Concha y Toro. Het één van de oudste wijnhuizen van Chili. De naam ‘duivelskelder’ zou voortkomen uit het verleden. Vroeger had je nog geen goede sloten en beveiligingssystemen. Dus zeiden ze, om diefstal te voorkomen, dat de duivel in de kelder huisde. Niemand haalde het in zijn hoofd om toen nog de wijnkelder van Concha y Toro te beroven. De wijnen van dit wijnhuis zijn gewoon bij ‘de Appie’ te koop. Prijzen liggen tussen de vier en zeven euro. Prima voor een Halloweenfeestje dus.

En qua smaak… Het zijn zeker geen slechte wijnen, maar voor die prijs heeft de ‘Ap’ wat mij betreft betere. Maar voor een Halloweenfeestje is het een leuke fles.

diablo halloween

Pimp je wijnfles (of glas)

Heb je toch een andere lievelingswijn en wil je daar nog wat leuks mee doen, dan kun je de wijnfles pimpen met leuke wijnetiketten. Je kunt ze zelf maken of kant en klaar kopen.

halloween gadgets
bron: bol.com

En als je dan toch zo lekker bezig bent, dan kun je ook kijken naar creepy glazen. Het is maar een idee.

Pompoen

Leuk zo’n pompoen opensnijden, er een lampje in proppen en voor de deur zetten. Maar je pompoen halloweenkunt wat je weghaalt ook verwerken in een pompoengerecht. Ideeën zat. Maarja… Welke wijn drink je daarbij?

(licht)Pittig pompoengerecht: Chablis (gemaakt van de Chardonnay druif). Deze wijnen kunnen aan de prijs zijn, maar een goedkope Chablis kan weer duurkoop zijn.
Gestoofde pompoen: Een niet al te zware Chardonnay.
Geroosterde pompoen: Pinot Blanc, Muscat of Müller-Thurgau.

Happy Hallowine! Uh, Halloween!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :