De Wijnbeurs wijnverkoop

Grootste wijndrinkers in Den Bosch

Hieperdepiep hoera: IK BEN VINOLOOG! Super blij natuurlijk en binnenkort zal ik jullie van alles vertellen over de opleiding, de stress, de paniek en de tranen toen de verlossende brief op de mat viel. Eerst ga ik even genieten van een vakantie, maar niet voordat ik nog even onderstaand persbericht met jullie deel. Zoals de meeste van jullie misschien wel weten, ben ik na meer dan tien jaar uit de tv wereld gestapt en ben de wijn in gegaan. Ik werk nu bij de online wijnwebshop ‘de Wijnbeurs‘. Wijndummy blijft bestaan en blijft ook zeker onafhankelijk. Maar het persbericht over de grootste wijndrinkers van ons land, vond ik toch leuk om even te delen. Dus bij deze een schaamteloze promotie!

PERSBERICHT: Grootste wijndrinkers in Den Bosch

De Brabantse gezelligheid is alom aanwezig in de zuidelijke provincie en zeker in Den Bosch. Uit grootschalig onderzoek van Wijnbeurs.nl en Wijnvoordeel.nl in Nederland, is gebleken dat inwoners van Den Bosch in het afgelopen jaar de meeste flessen wijn per duizend inwoners hebben besteld. Dit aantal bedroeg maar liefst 374 flessen wijn.

Battle van de provincies

Als we kijken naar de scores van de Nederlandse provinciehoofdsteden, dan overtreft Den Bosch de grootste hoofdstad, Den Haag. In ‘de stad achter de duinen’ werden het afgelopen jaar 266 flessen wijn per duizend inwoners besteld. Den Haag wint het wel wat betreft het totale aantal flessen, namelijk 143.273 flessen wijn in het afgelopen jaar. Den Bosch loopt met een totaal van 41.280 flessen flink achter, maar als het inwoneraantal hetzelfde zou zijn als in Den Haag, dan was de hoofdstad van Noord-Brabant met 201.079 flessen er met kop en schouders bovenuit gestoken.

Maastricht en Middelburg ook wijnliefhebbers

In het zuiden van het land houden ze sowieso wel van een glas wijn. In Maastricht en Middelburg werden respectievelijk 365 en 360 flessen wijn per duizend inwoners besteld. Dat is flink meer dan het landelijke gemiddelde. Dat ligt, wanneer we kijken naar de hoofdsteden, op 279 flessen per duizend inwoners. Opmerkelijk is het grote gat met Leeuwarden. In het hoge noorden lijkt wijn minder populair en ligt het aantal flessen ‘slechts’ op 134 per duizend inwoners in het afgelopen jaar.

Grootste steden, meeste liters

Uiteraard werden de meeste liters wijn gedronken in respectievelijk Amsterdam (157.472 liter), Den Haag (107.455 liter) en Rotterdam (86.758 liter). Opmerkelijk, want Rotterdam heeft toch ruim honderdduizend inwoners meer dan Den Haag.

De Wijnbeurs wijnverkoop

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :