wijnveiling 1

Goedkoop wijn scoren op de wijnveiling

Eindelijk ging daar de deurbel en stonden er zeven dozen wijn aan de andere kant van de deur. 42 flessen voor 140 euro, oké 190 met de verzendkosten erbij. Maar goed, dan nog zit je op vier en een halve euro per fles. Prima score dacht ik zo.

Wijnveiling

Hoe dan? Vraag jij je vast af. Nou eigenlijk door je als een aasgier in de wereld van wijnveiling 4faillissementsveilingen te duiken. Beetje awkward in het begin, want het is toch een beetje: De één zijn dood is de ander zijn brood.
Je hebt verschillende veilinghuizen die faillissementen doen. Ik kwam terecht op die van DAANauctions en zag dat zij een veiling hadden van een wijn webwinkel die het helaas niet heeft gered. De ene doos (kavels genaamd op zo’n veiling) na de andere werd aangeboden vanaf bedragen van een tientje. Natuurlijk loopt de ene doos zo op tot honderd euro of meer voor een goede wijn, maar er waren ook tientallen dozen (a zes flessen) van gemiddelde wijnen die voor tien tot twintig euro verkocht werden.

Tips & tricks

Het slimste is om van te voren goed te kijken wat je zou willen, de wijnen even googelen op wijnveiling 3reviews en vervolgens te bieden. Beland nou niet in een biedingsoorlog, want dan drijf je de prijs alleen maar op. Beste is om tot het laatst te wachten en dan te kijken hoe de kavels die jij wil het doen en dan bieden. De ene keer zal het lukken en ben je de hoogste bieder en de andere keer gaat het aan je neus voorbij. Volgende keer beter dan.

Prima te doen

Toch zaten wij aan het einde van de veiling met zeven dozen wijn, waarvan er eentje zelfs uit twaalf flessen bestond. Nu hebben wij vooral op middelmatige wijnen geboden, zodat je ook weleens doordeweeks een flesje open kunt trekken zonder dat het gelijk zonde van het geld is. We hebben natuurlijk nog niet alle wijnen gehad, maar vooralsnog zijn het prima ‘voor-even-zo-wijnen’ die verder niet heel noemenswaardig zijn, maar wel prima te doen. De komende weken hebben we in ieder geval genoeg in huis.

In de gaten houden

Een tip dus om veilingsites als DAANauctions en BVA en weet ik veel wat in de gaten te houden. Bij sommige sites kun je ook een alert instellen dat wanneer er een wijnveiling is, jij een seintje krijgt.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :