genante momenten ijsemmer met fles

Gênante wijnmomenten die iedereen wel kent

Gênant moment 1. Walk of shame naar de glasbak

Je hebt een feestje gehad en de flessen wijn waren niet aan te slepen. Of je hebt gewoon genante momenten flessen wijneen mooie verzameling opgebouwd na een week of weken. Het resultaat is hetzelfde: vele lege flessen wijn die toch echt naar de glasbak moeten. Helaas hebben de mensen die jou met veel lawaai die flessen zien dumpen, geen flauw idee hoe lang je over al die flessen hebt gedaan en zich misschien afvragen of je een ticket naar de Jelinek moet.
Oplossing: Het zal toch een keer moeten, dus het beste is om dan maar gewoon te doen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Als je de lading opdeelt in meerdere ritjes naar de glasbak, loop je alleen maar de kans dat je vaker gezien wordt. Je buurjongetjes een heitje voor het breng-mijn-lege-flessen-voorraad-weg-karweitje geven, kan ook.

Gênant moment 2. Schreeuw ik?

Oké, de muziek staat hard en daarmee gaat jouw stemvolume ook omhoog, maar soms zit je ook gewoon na een paar wijntjes harder te schreeuwen dan dat het oor van je mede kroeggenoten aankunnen.
Oplossing: Zodra je de rollende ogen ziet of het geluk hebt dat iemand je erop wijst, kun je verschillende dingen doen. Of je zegt sorry en probeert erop te letten, of je maskeert het feit dat je schreeuwt door een wijntje teveel. “Oh, sorry. Was dat te hard? Ja, ik heb al sinds vanmiddag mijn oren dichtzitten.” Of wanneer je pas net bent begonnen met je luide geratel, zeg je gewoon dat je oren net dicht zijn gaan zitten. “Super vervelend joh.”

genant moment schreeuwen

Gênant moment 3. Wat heb ik allemaal gezegd?

We kennen het allemaal wel, denk ik. Je wordt de volgende dag wakker en hoopt vurig dat je niet (weer) wat stoms hebt gezegd. Op het moment zelf is er weinig aan te doen en flapt het er al snel uit, maar de volgende ochtend is het wel zo fijn om dat te weten.
Oplossing: Wat niet alleen handig is, maar ook hilarisch om de volgende dag terug te lezen, is om al die memorabele dingen even op te schrijven of gewoon in je telefoon te tikken voordat je gaat slapen. De kunst is wel om het dan ook nog te weten. Detail…

Gênant moment 4. Zwabberen op hakken

Die hoge hakken zijn geweldig, ze staan leuk en je voelt gelijk wat sexyer. Toch vinden we het stiekem allemaal het fijnst als we onze afgetrapte All Stars aan hebben. Maar goed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden en dat doen wij vrouwen dan ook aan het einde van de avond. Die pijn kunnen we aan, maar met al die wijntjes in onze mik, wordt het sexy loopje al snel dat van een gewonde antilope of van een pasgeboren giraffe.
Oplossing: Trek die hakken uit onder het mom van pijn in je voeten en loop met nog een beetje waardigheid die deur uit. Heb je een grote tas mee, dan kun je daar slippers in stoppen, maar anders ben je toch veroordeeld tot je blote voeten en de vieze straat. Kijk vooral uit voor glas of vraag een minder beschonken vriend(in) om even op te letten.

genante momenten met hakken

Gênant moment 5. Charmante lach

Heerlijk, die rode wijn. Beetje jammer alleen dat je van sommige wijnen zo’n prachtige rood/zwarte wijnlach krijgt.
Oplossing: Het wijndoekje! Kijk alleen wel af en toe in een spiegeltje voordat je er al een paar uur mee rondloopt.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

 

Deel dit :