Frans op zn Grieks

Frans op z’n Grieks

Op vakantie de lokale wijnsoorten uitproberen is leuk, al helemaal wanneer het niet de druivensoorten zijn die je normaal gesproken drinkt. Net zo verrassend kunnen de alom bekende druivenrassen zijn, maar dan uit een heel ander gebied. En dat was afgelopen maandag precies de opzet van een Grieks restaurant in Hilversum. Taverna de Griek organiseerde een avondje ‘Greece meets France’: zes gangen met zes bijpassende wijnen, allemaal van Griekse bodem, maar stuk voor stuk van Franse druivenrassen. Doordat de bodem en het klimaat dusdanig anders zijn, geeft dat ook duidelijk een andere smaak aan de wijnen en dat is erg grappig om te proeven.

cider vooraf grieks

Als vreemde eend tussen de kakelende kippen

Zelf zijn we nog nooit in het restaurant geweest, maar al snel leren we dat ze dit soort avonden vaker organiseren. Er heerst dan ook een ‘ons-kent-ons’ sfeertje van vrolijkheid en blije begroetingen tussen klanten en personeel. Als twee vreemde eenden in de bijt zitten ik en mijn vriend stilletjes in een hoekje het gezellige gekakel aan te horen, maar dat “verloren” gevoel verdwijnt al snel en ik vind het zelfs jammer dat ik de vorige wijnspijs-avonden daar heb gemist. Het personeel is erg vriendelijk en als je bepaalde dingen niet kan of wil hebben, wordt er zo wat anders voor je gemaakt.

Net op het moment dat ik mij afvraag wanneer de volgende wijnspijs avond is, wordt er helaas gezegd dat de komende pas weer na de zomer zal zijn. Just my luck.

Goede match

Ik moet zeggen dat ik de opzet slim gekozen vind. Iedereen krijgt een placemat (ik zoek merlot op zn grieksnaar een meer fancy woord, maar dat kan ik even niet vinden) waar op de ene kant de drie witte wijnen staan die geschonken worden en op de andere kant de rode wijnen. Naast elke wijn staat een korte proefnotitie zodat je vooraf al kan kijken wat je moet proeven of juist achteraf kunt lezen of je er een beetje een neus voor hebt. Aan elke gang gaat een kort praatje vooraf over welke wijn we krijgen en met welk gerecht. Ik moet zeggen dat de wijnen heerlijk zijn en zeker goed gekozen bij de gerechten. Het zijn echte kwaliteitswijnen die zij zelf importeren. Alles aan de avond zegt dat zij echt wel weten wat een goede en lekkere wijn is.

wijnen frans op zn grieks

Net op het moment dat ik mij afvraag wanneer de volgende wijnspijs-avond is, wordt er helaas gezegd dat de komende pas weer na de zomer zal zijn. Just my luck. Toch beloven ze in de zomer wel kleine proeverijtjes te organiseren met wellicht wat minihapjes. Nou, ik ben erbij! Voor dit soort verrassende wijnen kom ik wel terug hoor. Voordat wij voldaan weer naar buiten stappen laten we dan ook een bestelling achter voor een aantal flessen. Kan nu al niet wachten om in de tuin te zitten en te doen alsof ik in Griekenland ben 😉

grieks toetje en syrah

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :