wijnfestival

Foodtruck Festival: rollend naar huis, maar met lege portemonnee

Het is helemaal hip en happening: het foodtruck festival. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en ze dragen verschillende namen. Eén ding hebben ze gemeen: het is super leuk, super gezellig en je portemonnee slinkt super snel. Maar dan heb je wel een leuke dag gehad. Dat zeg je tenminste tegen jezelf om het goed te praten.

publiek foodtruck festival

Foodtruck Festival “Eten op Rolletjes”

garnalen op foodtruck festival
O. van Kuik – mijn.werkaandemuur.nl

Afgelopen weekend was het ook raak in Hilversum en kon je drie dagen lang naar “Eten op Rolletjes”. Ik moet toch zeggen dat ik het concept van zo’n foodtruck feestje briljant vind. Er zit altijd wel wat lekkers bij en je kunt uit tal van dingen kiezen. Toch zie je de lange rijen vaak bij de standaard  trucks die een frietje of een burger voor je klaarmaken. Dat zijn dan vaak wel weer een beetje fancy varianten, patat van een één of ander speciaal aardappelras of een burger van een speciale super koe. De trucks met de culinaire verrassingen trekken mijn aandacht. Dan staat er bijvoorbeeld een mega paarse truck in de vorm van een aubergine waar ze kunstjes uit halen en een oliebol-aubergine-met-een-heerlijk-prutje uitserveren. Kijk, dat wil ik wel. “Doe maar twee van die prut-dingen.” Of je hebt de diep weggestopte karretjes waar niet veel mensen staan. Zo spotte ik er één die gespecialiseerd zou zijn in gamba’s. Het kan een gokje zijn, want waarom staat daar niemand??!!! Maar ach: je leeft maar één keer. Man, lekker! Ongelofelijk hoe top zo’n kartonnen bakje garnalen kan zijn.

Eén ding hebben ze gemeen: het is super leuk, super gezellig en je portemonnee slinkt super snel.

oesters en wijn foodtruck festivalEn dan de wijntjes….. Een goed foodtruck festival moet wat mij betreft ook niet aankomen met het ach-deze-kan-ermee-door-wijntje. Als je al die toffe gerechtjes van je kartonnen bordje naar binnen loopt te schuiven, moet je daar wel een lekker drankje tegenover zetten. Daaraan gelukkig geen gebrek bij “Eten op Rolletjes”. Behalve de grote bar met fris, bier en wijn, heb je ook een speciale Gin & Tonic tent en een wijnbar, jeeeeeeee.

Maar ja, zoals eerder gezegd betaal je ook wel voor al die hapjes en drankjes en ben je zo een paar tientjes (per persoon) verder. Je wil toch van alles proberen en van wijntjes ben ik niet vies. Mijn vriend ook niet (pfieuw) en dus heb je al snel de weg naar de dichtstbijzijnde muntjes-verkoop-mevrouw gevonden. Ach, wat maakt het ook uit. Schenk nog maar eens bij en kom maar door met die oesters!

Wat komt er nog aan?

Nog even en we komen nog om in de foodtruck festiviteiten. De komende tijd staan er nog onwijs veel festivals gepland door het hele land. Benieuwd wat er bij jou in de buurt is? Kijk dan even op de volgende linkjes. Het is zeker het proberen waard!

Taste of Amsterdam: NU!!! tm 5 juni nog te bezoeken, geen gratis toegang

Amsterdam Kookt: NU!!! tm 5 juni, gratis toegangcompilatie foodtruck festival

Barrel Food Truck Fest: 25, 26 juni, Emmen, gratis toegang

Ramblas Nijmegen: tijdens de Vierdaagse, gratis toegang

Food Soul Festival: Zoetermeer 26, 27, 28 augustus, gratis toegang

Eten op Rolletjes: door het hele land, gratis toegang

Rrrollend Foodtruck Festivals: door het hele land, gratis toegang

Festival TREK: door het hele land, gratis toegang

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

 

 

 

 

Deel dit :