wijnbar Bazs 2

Even testen: nieuwe wijnbar in town

Hilversum is weer een nieuwe wijnbar rijker. Net iets buiten het centrum, in de Havenstraat, zit sinds kort wijnbar Bazs Wine & Bubbles. En als er een nieuwe wijnbar is, wil ik die natuurlijk uitproberen.

Up and coming, hopen we

Voor wie niet bekend is in Hilversum, de Havenstraat zit aan het centrum vast en je loopt er in principe zo heen. Geen excuus om de straat te mijden. Het is alleen wel zo dat het stukje Hilversum nog wat TLC kan gebruiken, maar met wijnbar Bazs gaat het zeker de goede kant op.

wijnbar Bazs

Knus en ruim

Gelijk bij binnenkomst valt het prachtige interieur op. Het is ook mooi, ruim opgezet waardoor je niet met je ellebogen al bij de buren aan tafel zit. De stoelen zitten lekker, zeker een pluspunt, en je kunt er ook met een wat grotere groep terecht.

De wijnkaart

En dan… de wijnkaart. Toch wel het belangrijkste onderdeel van een wijnbar dacht ik zo. Nou, die is lekker dik. Nog een pluspunt. Wat ik alleen jammer vind, is dat ze vrij weinig wijnen per glas schenken (1 mousserend, 6 wit, 2 rosé en 6 rood). Nu is dat keurig netjes uitgelegd: ze willen het drinken van flessen stimuleren. Fijn dat er een gedachte achter zit natuurlijk, maar ik vind het persoonlijk leuker om in een wijnbar verschillende wijnen te proberen. Per fles wordt dat dan toch behoorlijk onverantwoord, of ik moet steeds met een groep van vijf a zes personen gaan.

wijnbar bazs 3

Misschien heeft het er ook mee te maken dat ze -voorlopig- maar drie dagen per week open zijn en anders met veel open flessen zitten, maar ik zou toch aanraden meer per glas te schenken en/of aan wine flights te doen. Wine flights zijn halve wijnglazen van (drie) verschillende wijnen om zo meer te kunnen proeven en leuk met elkaar te kunnen vergelijken. Ik hou daar persoonlijk erg van, maar dat is, wel begrijpelijk, niet overal mogelijk.

Foutje bedankt

Een ander klein minpuntje, nou ja… minpuntje, meer een slordigheidje, zit ‘m in de spelling. Een aantal druivenrassen staat niet helemaal goed op de kaart. Zo staat de druif viognier ergens verkeerd gespeld. En op de eerste pagina al staat er ‘mouverdré’ terwijl het ‘mourvèdre’ moet zijn en staat er ‘granacha’ op de kaart. Dat hoort ‘garnacha’ of ‘grenache’ te zijn. ‘Grenache’ (noir) is de Franse benaming voor de van oorsprong Spaanse druif die daar ‘garnacha’ (tinta) heet. Verder zou ik persoonlijk bij de GSM blend van de wijnen per glas dan ook ‘syrah’ hebben geschreven in plaats van ‘shiraz’ aangezien het om een Franse wijn gaat en daar de Franse benaming wordt gebruikt.

GSM = typische Rhôneblend van de druiven grenache noir, syrah en mourvèdre

Maar goed dat is allemaal misschien een beetje mierenneukerij wanneer het eigenlijk gewoon hoort te gaan om het genieten van wijn. Dat kun je daar verder prima. Ik heb natuurlijk niet alle wijnen geprobeerd, maar ik kom er graag nog een keer terug om een andere fles uit te proberen. Misschien moeten ze alleen nog even goed naar de wijnkaart kijken.

wijnbar bazs 4

Niet alleen wijn

Bazs is niet alleen een wijnbar. In dezelfde straat zit ook het restaurant Bazs en hun delicatessenwinkel. Meer informatie vind je hier!

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :