Spaanse wijn wandering grace rose

Een reis door Spanje – Deel 2

Om Spanje als wijnland even in het zonnetje te zetten, vind je op Wijndummy het Spanje drieluik waarin elke keer twee Spaanse wijnen uitgelicht worden. In deel 1 ging het om een Cava en een licht parelende Txakolina. Nu is het de beurt aan een dijk van een rosé en een witte wijn van de onbekende druif Albillo Mayor. In deel 3 komen twee knallers van een rode wijnen aan bod.

Wandering Grace Rosé Premium 2019 Tierra de Castilla

Druif: Garnacha (100%) Alc. 12,5%

De wijn

Ik ben fan van rosé en dat het hele jaar door. Zo zonde dat we dit type wijn vooral in de Spaanse wijn wandering grace rosezomer drinken. Ik geef toe: in de zomer is het zeker een topper, maar ook in de herfst en winter is rosé goed in te zetten als borrelwijn of als goede maaltijdbegeleider. Dit is dan wel echt de topper der toppers. En daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan (€ 17,50 per fles), maar dan heb je ook wat. Dit is echt een prachtige strak droge, frisse rosé die vol smaak (aardbeien en sappig bosfruit) en power zit. Leeg voordat je het door hebt!  

De wijnmaker

Wijnmaker Gregorio Bustos wilde een unieke wijn maken en die vervolgens ook buiten de landsgrenzen exporteren om men kennis te laten maken met een prachtwijn uit Spanje. Nailed it! In samenwerking met de prestigieuze wijnmaker Lauren Rosillo heeft Bustos een verfijnde biologische rosé op de markt geslingerd die inmiddels gretig in Europa en Canada wordt afgenomen. Dankzij de zorgvuldige selectie van druiven in de wijngaard en de overvloedige zon (2500 zonuren) kan ik mij vinden in onderstaande quote van de bodega. 

Wandering Grace is the essence of the three mythological Graces: charm, beauty and nature. 

Spaanse wijn rose albillo

Ermita del Conde Albillo Centenario 2015 V.T. de Castilla y Léon

Druif: Albillo Mayor (100%) Alc. 13%.

De wijn

Spaanse wijn albilloSappig, stoer en met een licht, aangenaam bittertje, is dit wel een wijn om vaker op tafel te toveren. Fruitige aroma’s van ananas, citrus, appel en een klein licht wit pepertje, maken dit een heerlijke wijn. De wijn heeft 12 maanden rijping op vat gehad in zowel Franse vaten als in wat grotere foudres. Gemaakt van druiven van de bijna uitgestorven Albillo Mayor die groeien aan stokken van zo’n 100 jaar oud. 

De wijnmaker

De eigenaar van het familiebedrijf Ermita del Conde kon het niet aanzien dat een prachtig druivenras als Albillo zou verdwijnen en zette alles op alles om de druif te behouden. Het is dan ook een druif die al sinds het Romeinse Rijk te vinden is in de streek. De bodega heeft zo’n 20 hectare aan wijngaarden die staan aangeplant op 1000 meter hoogte. De wijngaarden zijn weer onderverdeeld in micropercelen om ervoor te zorgen dat elk stukje wijngaard de juiste verzorging krijgt en de beste druiven voort kan brengen. 

Spaanse wijn

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :